Natur: Kortene udgives på baggrund af samarbejde med Naturstyrelsen og Jammerbugt Kommune

Jammerbugt Kommune har i samarbejde med Naturstyrelsen netop udgivet et nyt handy oversigtskort med outdoor-faciliteter i Jammerbugt Kommune. Kortet giver et godt overblik, hvis du som borger eller gæst er interesseret i at bevæge dig ud i naturen.

Kortet er udformet, så det oplyser om samtlige cykel-, mountainbike-, ride-, vandre- og kørestolsruter i Jammerbugt Kommune. Udover info om sti-nettet i de mange klitplantager med forskellige rutelængder og udsigtspunkter finder du eksempelvis også afmærkning af overnatningssteder, restauranter, indkøbsmuligheder, shelters, madpakkehuse, skovlegepladser, minigolfbaner og toiletter.

I forbindelse med arbejdet har mange natur-besøgssteder samtidig fået tildelt en adresse, så det nu også er let for gæsterne at finde hen til ruternes startsteder.

Udgivelsen af kortet er støttet økonomisk af Jammerbugt Kommunes Teknik- & Miljøudvalg:

- Vi har valgt at hjælpe dette projekt på vej, da vores oplevelse er at borgere og gæster her i kommunen kan have svært ved at navigere i alle de tilbud og oplevelser, som vi har i naturen, siger Jens Chr. Golding (S), formand for Jammerbugt Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Interessen er stor for oplevelser i naturen

Naturen er Jammerbugtens stærkeste varemærke, når der skal tiltrækkes turister. Der er rigtig mange muligheder for at dyrke outdoorlivet i Jammerbugten, og interessen for oplevelserne i naturen er stor.

- Det er jo et positivt problem, at vi har så mange gode tilbud, men det kan derfor også være svært for især gæster, at finde frem til dem. De store attraktioner og oplevelser skal gæsterne nok finde frem til, men med outdoor-kortet får vi synliggjort de mange mindre oplevelser, som der også findes. En tendens er, at mange kører ud af området, for at få oplevelser i stedet for at bruge dem, der findes lige udenfor døren, og det tror vi skyldes manglende synliggørelse af mulighederne. Et oversigtskort som dette kan derfor give det fornødne overblik, sikre gæsterne en større kvalitetsoplevelse i Jammerbugten og gøre naturen let tilgængelig for alle brugergrupper, forklarer Jens Chr. Golding.

Selvom vi befinder os i en tid, hvor alt skal digitaliseres, så har Jammerbugt Kommune alligevel valgt at tilbyde trykte kort.

- De trykte kort er populære. Det kan vi blandt andet se med Sti100 kortene (Blokhus-Løkken), som bliver revet væk. Det er især de ældre brugergrupper, der sætter pris på at have et fysisk kort i hånden, når de skal ud i naturen, og det vil vi gerne understøtte. Det ene udelukker ikke det andet. Vi skal være på alle platforme, fastslår Jens Chr. Golding.

Outdoor-kortet sælges for 5 kr. på turistbureuaet i Blokhus og på turistinfostederne på bibliotekerne i Fjerritslev og Brovst. Alternativt kan kortet hentes gratis i en onlineversion via VisitJammerbugtens hjemmeside under temaet Aktiv i naturen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...