Rotary har i mere end 30 år kæmpet for at udrydde polio-sygdommen, på dansk også kaldet børnelammelse. Tidligere blev mere end 300.000 mennesker i verden ramt af den invaliderende sygdom om året. I 1985 indledte Rotary et vaccinationsprogram på verdensplan, som WHO engagerede sig i fra 1988. Og i år er sygdomsudbruddene begrænset til ca. 20 tilfælde, som er fundet i Pakistan og Afghanistan. Der vaccineres stadig, og det bliver man ved med i tre år efter, at sidste udbrud er set. Så kan vi tro på, at sygdommen er endeligt udryddet.

Den vel nok største entusiast i Danmark omkring polio-bekæmpelsen er Deli Levi-Jensen, der bor i Herning. Hun har gennem fem år indsamlet 1 mio. kroner til vaccinationsprogrammet, blandt andet gennem salg af armbånd med teksten ”Bye-bye polio”. I sit arbejde har hun fundet gode støtter i Han Herred Rotary Klub, og hun har netop været med til et møde i klubben, hvor hun overrakte præsidenten for klubben, Peter Eigenbroth, et certifikat, hvor Rotary International kvitterer for klubbens indsats.

Der var også en personlig anerkendelse til Helle Petersen, der driver Hotel Klitrosen. Helle er tilmeldt en ordning, hvor bookinger til hotellet udløser et beløb til Rotarys kamp mod polio. Som tak for denne donation, som indtil nu har givet næsten 1.000 $ til det gode formål, overrakte Deli Levi-Jensen en PHF-udnævnelse til Helle. En PHF, opkaldt efter Rotarys stifter Paul Harris, er Rotarys måde at anerkende en ekstraordinær indsats på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...