Kunst: Hærværk skæmmede det store billede, der viser Brovst og omegn, men nu er der rettet op på skaderne af billedets kunstner

Brovst: De ærgrede sig - både borgere og butiksejere i Brovst, da det flotte maleri på byens torv pludselig en morgen havde fået nogle grimme grafitti-tags, der slet ikke hørte til.

Dengang var formanden for Brovst Handel, Jens Christian Nielsen både ærgerlig over hærværket, men også i tvivl om, hvordan der kunne rejses penge til, at kunsteren, Kiss Jønsson kunne rette op på skaderne.

Men der viste sig et lys i mørket, for en arbejdsgruppe gik straks i gang med at søge fonde for at skrabe penge sammen, så det ikke skulle gå fra handelsstandsforeningens arrangementsbudget.

Og det lykkedes, da Sparekassen Vendsyssel Fonden trådte til med 10.000 kroner, så vægmaleriet kunne blive genetableret. Det er nu blevet gjort af Kiss Jønsson fra Kiss Art, som også stod for billedet i første omgang, sammen med Brovst Malerfirma.

Det har været nødvendigt at male billedet over, så Kiss Jønsson kunne starte forfra.

Nu kan borgerne glæde sig over, at alt er tilbage ved det gamle på tovet, der kun har eksisteret i sin nuværende form et års tid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...