Og i år sælger Tage Langballe også ud af sin private samling på 80 kunstværker

LILDSTRAND: Siden 1990 har musiker og gallerist Tage Langballe, bedre kendt som Tex, holdt sommerkunstudstilling i sit Galleri Tex i Lildstrand på Strandkærvej. I år ingen undtagelse - trods corona og det, at dåbsattesten siger 76 år.

- Men jeg har da tænkt på, om det kunne blive den sidste. Derfor har jeg i år valgt ikke kun at præsentere og sælge malerier af en række kunstnere fra mit galleri. Jeg har også besluttet at sælge noget fra min private samling. For fanden - der hænger jo billeder overalt i mit hus. Kunst, som jeg købt gennem årene, fordi det var god kunst. De hænger i stue, køkken, soveværelse - ja, endda på toilettet. Selv om det er svært at skille sig af med kunst, man har set på i mange år som en del af sit hjem, skal nogle af de 80 malerier, jeg har hængende, finde nye ejere, siger han og fortsætter:

- Jeg er faktisk gennem årene blevet plaget med, om jeg ikke ville sælge noget af alt det, jeg havde samlet. Jeg har altid sagt nej - men nu skal det ske. Nu skal der ryddes op, siger Tex, der udmærket ved, at det bliver rigtigt svært at tage et af sine egne private kunstkøb ned og sælge det.

Årets fernisering bliver lørdag 4. juli. I galleriet vil man møde kunst af de kendte kunstnere i Tex- og Lildstrand-sammenhæng som Johannes Møller, Aino Møller, Natalja Dolgova, Olox (Ole Jørgensen), Flemming H. og Jeannette Lücher. Nogle af kunstnerne vil måske være til stede.

Årets nyhed bliver nye dyremalerier af den unge engelske maler Gemma Maun, som Tex har fået et særligt forhold til.

Til ferniseringen serveres der champagne, og Tex kan ikke afvise at der også bliver serveret lidt musik.

De traditionelle sommerkoncerter i juli bliver også gennemført, fortæller Tex.

- Vi kan godt afvikle dem med de forsamlingbestemmelser, der nu er gældende, siger han. Derfor er der igen musik hver torsdag i juli og august med Tex and The Tigers i den hyggelige gårdhave bag galleriet. Hvem der er på instrumenterne udover Tex selv, vil publikum opleve på aftenen. Men det bliver sikkert med Mikael Bertelsen og Ivan Tannebæk. Derudover bliver det med skiftende trommeslagere ud over sommeren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...