Jammerbugt har uddelt Arkitekturpriserne

JAMMERBUGT: Kommunen har uddelt arkitekturpriser for 2017/18. Det er hvert andet år der bliver uddelt denne pris, og i år har der været nedsat et præmierings udvalg bestående af Mogens Christen Gade, Jens Christian Golding, Jens Ørtoft, Torben Sørensen, Gitte Clausen, Mogens Husted Kristensen, Kell Agerbo, Vagn Klitgaard og Kenan Dedovic.

Der blev fundet 12 spændende bygninger i Jammerbugt Kommune, og derud af valgte man tre vindere. Det var to fritidshuse og et nyt stuehus til et moderne landbrug.

Borgmester Mogens Christen Gade sagde i sin tale, at det var dejligt med antallet af byggerier, og det viser, at familier gerne vil bo i Jammerbugt kommune.

Mogens Husted Kristensen, arkitekt fra Friis & Moltke Arkitekter, kom med en begrundelse til hver af de tre vindere.

Fritidshuset på Ruthsvej 17 ved Løkken viser på overbevisende måde, hvordan god arkitektur og naturen kan tale samme i sprog.

Den enkle længe bygning, træfacadernes afdæmpede tone, det bevoksede tag og frem for alt placeringen med de marehalm klædte klitter i baggrunden, udgør en sammenhængende helhed, så der skabes fin udsigt til hav og klitter, og således at naturen fortsat er stedets hovedattraktion.

Karen Mariesvej 51, 9493 Saltum: Fritidshuset er sammensat af tre mindre bygninger og sammenknyttet af terrasse og skydeporte , så kompositionen kan åbne og lukke sig til vind og sol samt for indkik og privatliv. Opdelingen af bebyggelsen udgør på samme tid et stort sommerhus der alligevel fremstår sympatisk underspillet og diskret i klitlandskabet.

Fritidshuset indbyder til anvendelse året rundt. Her er fine varme opholdssteder med udkik til de kolde dage og muligheder for udeliv i læ, skygge og sol i årets lyse måneder. Huset er samtidig beriget med en lang række gennemtænkte og smukt bearbejdede detaljer, der taler smukt sammen i en fin æstetisk helhed.

Vestergårdsvej 82, 9440 Aabybro: Til et stort og moderne landbrug hører et tidssvarende stuehus. Det nye stuehus har både en størrelse og en udstråling, der rummer historien om dansk landbrug i 2018.

Tidligere tiders symmetri, overflod af skorstene og magtfulde facade-virkemidler er her afløst af en tydelig men uformel og uprætentiøs tone.

Der skabes på én gang en genkendelig trelænget helhed med avlsbygninger og stuehus, mens ankomsten til huset og den ukonventionelle facadeudformning indvarsler dagens landbrug, hvor automatisering, stordrift og et moderne familieliv går hånd i hånd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...