Det sker: Hans Bilde besøger konfirmandstuen i Skovsgård

Skovsgård: Skovsgård: Tidligere efterskoleforstander Hans Bilde Jacobsen kommer på besøg i konfirmandstuen i Skovsgård torsdag 23. maj klokken 19.00 for at fortælle om Højskolesangbogen og synge sange fra den.

Hans Bilde Jacobsen fortæller selv:

- Højskolesangbogen er den mest solgte bog i Danmark, og med god grund. Den er en skattekiste fuld af fortællinger, følelser, smukke naturskildringer og historie og den er basis for mange gode timer sammen - ligesom den har været det igennem 125 år.

Han har selv tætte forbindelser til højskolesangbogen med minder fra hele sit liv.

- I mit barndomshjem sang vi fra højskolesangbogen, i skolen sang vi morgensang hver dag, og selvom jeg måske ikke satte så stor pris på det dengang, ligger det alligevel dybt i mig, og når jeg hører ”Velkommen lærkelil” kan jeg mærke luften, duftene og huske fornemmelsen af frihed på vej hjem fra skole på cyklen. To år på efterskole åbnede flere lag i de gamle sange og føjede mange nye til.

Jeg kommer med et repertoire af både nye og gamle, kendte og måske mindre kendte, samt måske en enkelt af mine egne sange. Jeg fortæller om sangene, og måske lidt andre historier og anekdoter ind imellem, siger han.

Der er på den måde lagt op til en hyggelig aften i konfirmandstuen – alle er velkomne, understreger provst Folmer Toftdahl-Olesen, Jammerbugt provstikontor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...