Historie: Selveste H.C. Andersen har besøgt Frøstrup Skole

Fredag 29. maj startede som så mange andre dage i dette Corona-forår på Hannæs-Østerild Skole i Frøstrup. Med høj sol og blå himmel, blev skolens udeområder gradvist indtaget af glade børn med tornystre på ryggen. Som på så mange andre skoler, skal skoledagene foregå mest muligt udendørs i naturen på skolen eller i nærområdet. Det nyder alle – både børn og voksne.

Det fortæller Lars Frøstrup, der er lærer på skolen.

Han fortæller videre:

- Alligevel var denne morgen ikke helt som alle andre. Med høj hat, stok, hvid skjorte og sort jakkesæt, kom den verdensberømte danske eventyrforfatter H.C. Andersen spadserende ned i skolegården, hvor 35 forventningsfulde elever fra 0.-3. klasse sad og ventede.

De fleste ville tænke, at han da vist er kommet ca. 200 år for sent. Det var han ikke, for han kom ganske som planlagt. Klokken 8.15 måtte han grundet hans fremskredne alder gå baglæns nedad rampen til skolegården - til stor morskab for de mange børn.

Da han trådte frem foran børnene var deres øjne så store som tekopper, for det er ikke alle, der får lov til at stå så tæt på Danmarks store eventyrforfatter. Hans besøg var planlagt i forbindelse med et eventyrtema i 0. og 1. klasse. Eleverne havde i ugerne op til besøget lyttet til, tegnet, læst og digtet eventyr. Dagens æresgæst var meget interesseret i at høre om børnenes kendskab til ham, hans liv og de mange vidunderlige eventyr. Hvis man i dag tror, at H.C. Andersen hører fortiden til, så fik man syn for sagen, for han kunne ikke stille mange spørgsmål, som eleverne ikke kunne svare på.

Han fortsatte med at læse to af sine mest kendte eventyr op. Klods Hans og Prinsessen på Ærten blev læst op med følelser og indleven, så man næste troede, at det var den ægte af slagsen.

Ret skal være ret. Som de fleste børn havde gættet, så var det ikke den helt rigtige H.C. Andersen – altså ham, der døde i 1875. Selvom ligheden var slående, var dagens gæst, tidligere lærer Per Iversen, ankommet fra Jammerbugt Kommune, hvor han til daglig virker som Skole-og Kirkemedarbejder. Det var ikke til at se, hvis man kigger på billederne.

Det var en stor oplevelse og et godt indslag i arbejdet med eventyr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...