Forfatter Pernille Pedersen søger beretninger, dagbøger og fotos fra besættelsen i lokalområdet

NORDVESTJYLLAND: Forfatter Pernille Pedersen, som foreløbig har skrevet tre store bøger om besættelsen i Jylland, søger hjælp til den fjerde bog i rækken, som hun skriver på i øjeblikket.

Pernille Pedersen søger efter oplysninger om besættelsestiden, da der stadig er mange familier, som ligger inde med ukendte beretninger, dagbøger og fotos.

Målet er denne gang materiale fra Han-Herred, Thy, Mors, Salling samt byerne: Brovst, Fjerritslev, Thisted, Farsø, Løgstør, Skive og Viborg områderne, og det håber forfatteren nordjyderne vil hjælpe med, så materialerne kan bevares for eftertiden ved at komme med i den kommende bog.

- Måske har du noget spændende fra besættelsestiden i dine skuffer, skabe og måske gemmer der sig en dagbog på loftet, siger Pernille Pedersen.

Forfatteren kan bruge alle beretninger, historier, skriftlige fortællinger om hverdagen og fotos fra besættelsestiden til den kommende 700-siders store bog.

Bogen udkommer til efteråret 2021.

De tre første bind er udkommet, bind 4 arbejdes der på i disse måneder og forfatteren har den ultimative sidste deadline 31. december.

Ved en tidligere efterlysning i 2019, til Aalborg-bogen, kom der over 200 unikke fotos og flere personlige beretninger for dagen.

Mange af disse fotos kan ses i seriens bind 3: ”Aalborg og det sydlige Nordjylland under besættelsen”.

man kan kontakte forfatteren Pernille Pedersen mandag til lørdag på telefon 26 46 96 76 mellem kl. 11 og kl. 14.

Man kan også skrive til forfatteren med dine oplysninger på mailadressen: befrielsen5maj@gmail.com

Det er ”Forlaget Vrejlev” der udgiver bøgerne og forlaget tjener ikke en krone på udgivelserne.

Et evt. overskud på seriens planlagte seks bind doneres til Frihedsmuseets Venners Fond et år efter, at sidste bind bliver udgivet omkring 2023.

På bøgernes hjemmesider findes der rigtig mange beretninger, rapporter, avisudklip, dokumenter fra krigen, samt en masse ukendte fotos.

På hjemmesiderne kan man også læse mere om forfatterens projekt.

Man kan se mere på:

https://www.besaettelsenijylland.dk/

https://www.nordjyllandunderbesaettelsen.dk/

http://www.vendsysselunderbesaettelsen.dk/

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...