Per og Ole Brun fra Gøttrup fik markeret sig flot

FJERRITSLEV: Familien Brun fra Gøttrup er vilde med traktortræk, og er faktisk også ret gode til det. Ud over at være med til at arrangere det lokale traktortræk på Gravensgaard, deltager de også selv i stævner rundt om i landet.

I år har det ført til, at Per Brun og Ole Brun har deltaget i DM i Herning. Inden da skulle de kvalificere sig via en 1. eller 2. plads til et regionalt mesterskab. Ole Brun kvalificerede sig ved de Nordjyske Mesterskaber, som han fik adgang til ved et lokalt traktortræk arrangeret af Landbo Ungdom. De lokale stævner sender også nummer 1 og 2 videre til NM, så allerede ved starten i Herning havde Ole Brun slået en hel del trækkere.

Ved DM var der fem til start i klassen "Landbrugsklasse 0", som alle lavede full pull i 1. eller 2. forsøg, så de måtte i pull-off, for at få placeringerne fordelt. Da der var kommet mere vægt på slæden, trak Ole Brun den langt nok ud til at kunne opnå en 3. plads.

Per Brun stillede op i klassen "Super Standard 0", hvortil han var kvalificeret fra et regionalt stævne i Ørum på Djursland. Per Brun fik en 5. plads blandt de otte deltagere, der var nået helt til DM finalen.

Per Bruns traktor er monteret med ekstra turbo og ladeluftkøler for at hæve ydelsen, og kræver en del vedligeholdelse, så der bruges ikke kun timer i styrhuset, men også en del tid i motorrummet og værkstedet for at holde den kørende.

I "Landbrugsklasse 0", som Ole Brun deltog i, må der ikke eftermonteres turbo og intercooler eller laves andre modifikationer, hvilket gør, at det faktisk er traktorer, der kan tages direkte fra marken og køres til et træk-stævne.

Denne klasse er ny, og er indført for at gøre det nemmere og billigere at få afprøvet om traktortræk er noget at bruge sin fritid på. Så efter stævnet har Ole Bruns traktor således været i marken for at så nye afgrøder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...