Selvom corona måske har taget luften ud af de flestes sommerplaner, så har flere børn søgt mod fodboldskolen i Fjerritslev end tidligere

FJERRITSLEV: Den forgangne uge har næsten 80 børn været på fodboldskole hos Fjerritslev Idrætsforening Fodbold, FIF, for årgang 2004 til 2013.

- VI er vokset i år trods corona. Vi er 10-15 børn mere end sidste år. Det er endda til trods for, at mange af dem, der var med sidste år, er blevet for gamle i forhold til at være med. Så det er gået rigtig godt, siger Jakob Knudsen, skoleleder for FIF fodboldskole.

Coronasituationen har selvfølgelig fyldt en del op til skolens start, og der har da også været flere tilmeldinger tættere på skolestarten.

- Vi var godt nok nervøse, og vi ventede længe med det at melde ud, det blev til noget, og forældrene ventede også lidt med at tilmelde. Men det er heldigvis gået helt perfekt, siger Jakob Knudsen.

Jakob Knudsen har også kunnet mærke på børnene, at det har været savnet at være tilbage på fodboldbanen.

- Vi kunne godt mærke på børnene, at de har siddet længe indenfor nok bag computeren og glædet sig til at kunne komme ud igen. Det tror jeg også er en af grundene til, at vi har set en stigning i antal tilmeldte, siger Jakob Knudsen.

For klubbens ældre spillere og trænere har det også været rart at være tilbage igen. Fordi der ikke har været gang i fodbolden i klubben, så har det også været muligt at låne spillere og trænere fra seniorholdene til fodboldskolen. Tidligere var FIF med i DBU fodboldskolerne, men nu afholder de selv fodboldskolen. Det har givet mere frihed i forhold til programmets indhold, så man har kunnet lave flere lege og aktiviteter i løbet af ugen, og trænerne har også alle været fra klubben.

- De yngste vil gerne hygge sig og lege og nu kan vi bedre mål temperaturen på, hvad de vil og lave øvelser ud fra det. Vi har friere rammer til at give dem en god oplevelse.

Derfor har der også været ture i svømmehallen på programmet, varm mad til frokost og hele ugen blev sluttet af med vandkamp på stadion.

De syv trænere og syv assistenter har haft nok at se til med næsten 80 børn hele ugen, men det har været det hele værd.

- Der har været lidt at se til det, siger Jakob Knudsen med et grin og fortsætter:

- Alle forældrene har også været forbi og sige tak, og både børn og forældre har været meget glade for den her uge, så det har været en rigtig god oplevelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...