Mens nordjyderne sammenlignet med sidste år samlet set har oplevet et fald i antallet af indbrud i efterårsferien, så er det ikke tilfældet i Jammerbugt Kommune. Her er der flere indbrud end tidligere.

Nordjyllands Politi havde efter efterårsferien modtaget 61 anmeldelser om indbrud i hele Nordjylland. Sidste år var tallet i den tilsvarende uge oppe på 88.

- I år er færre nordjyder kommet hjem fra ferie til et indbrud. Det glæder altid en politimand, når flere borgere undgår den ubehagelige følelse, som det er at få sin private bolig krænket af ubudne gæster, siger Mikkel Brügmann, der i næste åndedrag dog pointerer, at antallet kan stige lidt, hvis der kommer efteranmeldelser ind, når yderligere nordjyder kommer hjem fra ferie - og så er der også den lille detalje, at man i Jammerbugten oplever den modsatte tendens.

- Tallene er små, men vi kan se en tendens til stigning i Jammerbugt - det kommer vi selvfølgelig til at adressere, siger Mikkel Brügmann, der peger på, at man lokalt har en særlig indbrudsgruppe, Berigelse Nord, som kan sættes ind i lokalområder, hvor der opleves indbrud. Og aktuelt kan denne indbrudsgruppe sættes ind i samarbejde med Efterforskningscenter Hjørring med henblik på at bekæmpe indbrud i blandt andet Jammerbugt Kommune.

Set over en længere årrække er antallet af indbrud i ejendomme i uge 42 steget markant i Jammerbugt Kommune. Tilbage i 2015 blev ingen indbrud registreret, mens antallet har været langsomt stigende frem til i år, hvor det er toppet med 10 indbrud.

Det er dog ikke sådan, at alle ressourcer flyttes til Jammerbugten - for dette års generelle fald i ferie-indbrud ikke kommer til at ændre på politiets indsats mod indbrud over hele linjen i Nordjylland.

- Vi fastholder vores fokus på bekæmpelse og opklaring af indbrud, fastslår Mikkel Brügmann, og han tilføjer:

- Vi er i politiet meget glade for borgernes hjælp. Så hvis man observerer noget mistænkeligt i ens lokalområde, så skal man ikke tøve med at ringe til os på 114. Ring hellere en gang for meget end en for lidt.

Til sidst skal der lyde det råd fra politiet, at man sikrer sit hjem, så man helt undgår, at indbrudstyven vælger ens bolig. Nabohjælp er faktisk et af bedste værn mod indbrud. De kan hjælpe med at få din bolig til at se beboet ud, selvom du egentlig ikke er hjemme, ved at tømme postkassen, bruge din skraldspand eller parkere i din carport. Det vil også være en fordel at forvirre tyvene ved blandt andet at lade rodet ligge og sætte censor på udendørs lamper, så de tænder, når nogen nærmer sig huset.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...