Fjerritslev Gymnasium kan bryste sig af at være blandt de gymnasier, der har landets klogeste elever. Nicolai Sørensen, Christian Michael Cannard Thomsen, Jakob Sønderhaven Korsgaard, Johanne Bårris Fuglsang og William Stenbæk (fra venstre mod højre) har nemlig alle fem kvalificeret sig til at gå videre i en landsdækkende matematikkonkurrence, Georg Mohr-konkurrencen, hvor alle matematikinteresserede elever på gymnasiale uddannelser kan deltage.

Formålet med konkurrencen er at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade.

Georg Mohr-Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde afholdes midt på efteråret, og anden runde i januar. Første runde kræver ingen tilmelding, og alle kan deltage. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde - og det er netop det, de fem elever fra Fjerritslev har formået.

Den første konkurrence bestod af 20 opgaver. De første ti opgaver er opgaver, hvor man har fem svarmuligheder og de sidste ti opgaver skal besvares med et facit som er et positivt heltal. Ca. 15.000-20.000 deltager årligt i 1. runde.

Anden runde af konkurrencen foregår i januar og er en fire timers skriftlig prøve. De eneste tilladte hjælpemidler er skrive- og tegneredskaber. Der må altså hverken benyttes bøger, formelsamlinger eller lommeregnere.

Hvert år deltager ca. 800-1400 i 2. runde fordelt på ca. 160-175 skoler.

Hvis man klarer sig godt i anden runde, får man et diplom for sin deltagelse. I alt 40 elever kan vinde konkurrencen. og inviteres til et særligt arrangement, vinderseminaret. Det er med andre ord et ganske stærkt felt, der skal konkurrere om ganske få plads. Men der er også mere end blot et diplom og et klap på skulderen forude. Særligt udvalgte elever kan få tilbud om at deltage i Den Nordiske Matematikkonkurrence, som åbner dørene for endnu flere spændende oplevelser inden for matematikken verden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...