Den 3. november samles der igen ind til den gode sag

FJERRITSLEV: Søndag den 3. november samler hele Danmark - også Fjerritslev - ind til Dansk Flygtningehjælp.

Traditionen tro starter indsamlingen på Fjerritslev Kirkecenter og slutter i Vendsyssel Sparekasse i Søndergade.

Udover service med at holde banken åben og tælle og sende penge, plejer Sparekassen at servere en kop kaffe, mens man venter på, at ens indsamlede beløb rasler gennem tællemaskinen.

Netto støtter indsamlingen ved at sponsorere vand og frugt til turen.

Koordinator for indsamlingen i Fjerritslev er i år Lone Andersen, der håber på flere tilmeldinger til de ledige ruter.

- Det er en oplevelse af være indsamler! Der er ruter for fodgængere, cyklister, el-cyklister og bilister. Man kan vælge at gå flere sammen, man kan tage børn eller børnebørn med på hele eller dele af turen. Unge under 18 kan gå selvstændigt, hvis de er to sammen, fortæller hun.

I sagens natur er bidragydernes evne til at bidrage forskellig, beløbene spænder fra hul-og kobbermønter til større sedler. Alle bidrag tæller. Det varmer hvert år, når mennesker med en indkomst, der ligger langt under en dansk gennemsnitsindkomst, skraber pungen. Man kan også bruge MobilePay.

- Hjælpen går til nærområder i det område, hvor nøden her og nu er størst. Efter Tyrkiets invasion i Nordsyrien er antallet af internt fordrevne flygtninge steget med mange, mange tusinder. Det er overvejende kvinder med børn, der flygter fra bombe- og granatregnen mod større byer, hvor de indkvarteres på skoler og i hurtigt opførte teltlejre. Det er en panisk flugt, hvor de har efterladt alt og derfor mangler basale fornødenheder, lyder det fra hende.

Der er akut behov for tag over hovedet, vand, mad, tøj, medicin og lægehjælp til de sårede. Efter otte års krig har Syrien hverken organisation eller midler til at hjælpe og hjælpen udefra er derfor helt afgørende.

Man kan tilmelde sig på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside: www.flygtning.dk eller direkte til Lone Andersen på tlf. 20458093.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...