Havnen og Operahuset som baggrund for Verdis kendte opera

FJERRITSLEV: Fjerritslev Kino viser søndag 28. oktober klokken 14 Giuseppe Verdis kendte opera, Aida, som opføres på Sydney Havn med byen og Utzons Operahuset som baggrund

Operaen varer to timer og 45 minutter inklusive en pause på 15 minutter, hvor kino serverer et glas champagne samt chips og dip.

Handa Opera er blevet en stor del af det kulturelle landskab, der kombinerer alle de ting, Sydney gør bedst - verdensklasse opera, champagne og udsøgte solnedgange på havnen i Sydney.

Aida er nok den største opera, der nogensinde er opført på en operascene med skuespil og den berømte triumfmarch, kampscener og ældgamle templer. Det er på en gang et historisk epos og en historie om den menneskelige tragedie.

Operaen udspiller sig i Egypten på faraonernes tid, hvor Krigeren Radamès er forelsket i Aida, der er prinsesse Amneris etiopiske slave. Han tror, at sejren i krigen mod Etiopien vil gøre ham i stand til at sætte hende fri, så hun kan blive hans hustru.

Men prinsesse Amneris elsker Radamès, og da de tre mødes, får jalousien frit løb, da hun straks fornemmer hans følelser for Aida. Hvad hun ikke ved er, at Aida også er en prinsesse, hvis far, kong Amonasro, er fast besluttet på at sætte sin datter fri ved at invadere Egypten.

Radamès kommer uforvarende til at afsløre militære hemmeligheder for Aidas far, kongen af Etiopien. Han bliver grebet i forræderiet og dømt til døden. Amneris tilbyder Radamès at slippe for dødsstraf, hvis han giver afkald på sin kærlighed til Aida. Det vil han ikke, og det hele ender op i, at Aida og Radamès sammen bliver levende begravet.

Dirigent er Brian Castles-Onion, og instruktør er Gale Edwards.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...