Medlemstallet er faldet under coronaen, og 50-årets-jubilæet er nu aflyst

FJERRITSLEV: Trods coronasituationen starter sæsonen nu for Fjerritslev Bykor, fortæller Betina Kristensen og Marianne Mortensen fra koret. Det blev besluttet for nylig på korets generalforsamling, der var udskudt fra foråret. Men øveaftenerne bliver ikke som før.

Alle skal kunne sidde ned med god afstand. Det betyder, at øveaftenerne rykkes fra musiklokalet på Fjerritslev Skole til samlingssalen samme sted:

- Og da mange af korets medlemmer tælles blandt det ældre segment - og dermed er en del af den gruppe i samfundet, der skal passe og passes på i denne tid - betyder det, at koret er skrumpet lidt ind. Dengang var der omkring 60 medlemmer af koret.

Endnu har koret kun mødtes et par gange, så det er muligt, at situationen ændrer sig, siger de to repræsentanter.

Ny ung dirigent

Det er også ny tider på dirigentposten. Kaj Pries, der har været korets dirigent gennem mere end 30 år, har for en periode overladt dirigentpodiet til Joanna Lyngbye Jensen. Hun er 23 år, rytmisk uddannet fra Det Nordjyske Musikkonservatorium i Aalborg og er allerede godt i gang med korarbejde andre steder end i Fjerritslev:

- Koret har taget godt imod den unge dirigent, der giver et frisk pust på mange ting, bl.a. rytmik og ny opvarmningsøvelser. Det bliver spændende at se, hvor det samarbejde bærer hen, siger Betina Kristensen og Marianne Mortensen.

50-års-jubilæet aflyst

I foråret skulle koret have fejret sit 50-års-jubilæum ved en storstilet koncert på Fjerritslev Gymnasium. Men på grund af coronanedlukningen blev koncerten udskudt til 31. oktober. Desværre er situationen således med den opblussede smittespredning, at koncerten helt må aflyses:

- Vi forventer, at koret gennemfører en koncert, når situationen i Danmark igen er normaliseret til en grad, der ligner tiden før 11. marts. Men måske bliver det først i 2025, når koret kan fejre 55 år, siger de to repræsentanter.

I øjeblikket er det usikkert, om koret kan give julekoncerter:

- Mange ting er usikre i denne tid. Det samme gælder også villigheden - både fra korets og fra arrangørers side - til at stille op med et arrangement, der måske eller måske ikke kan gennemføres, hvis der bliver ændret på restriktioner og forsamlingsforbud, siger Betina Kristensen og Marianne Mortensen - og føjer så til:

- Det ændrer dog ikke på, at du stadig er velkommen til at synge dig glad i Fjerritslev Bykor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...