Første arbejdskraftmesse i Jammerbugt

JAMMERBUGT: Der var pæn søgning af interesserede, og ved flere af de 20 stande med virksomheder var der ofte kø for at høre om mulighederne for at få et job, hvad det kan byde på og hvilke kvalifikationer, der skal til.

Torsdag arrangerede Vækst Jammerbugt den første arbejdskraftmesse, og det skete i DG Huset i Aabybro, hvor den tidligere landsholdsspiller og stifter af Lykkeliga, Rikke Nielsen, var inviteret som et ekstra trækplaster.

Og hendes input til at komme ud af en eventuel arbejdsløshed blev taget vel i mod.

- Rikke kom med et rigtig godt budskab om, at selv om man kan stå i en situation, der ser træls ud, så må man tænke positivt og arbejde sig ud af det, så man finder en løsning, sagde Morten Klessen (S), formand for beskæftigelsesudvalget.

Inden Rikke Nielsens gode råd var messen blevet åbnet af borgmester Mogens Chr. Gade (V) og Brian Bertelsen, formand for Erhvervs- og Turistrådet.

Og resten af dagen var sat af til, at gæsterne kunne mingelere mellem standene.

- Her er et godt fremmøde, og vi håber, at hvis ikke folk finder et job, at de så bliver inspireret til at gå i en retning. Der er brug for alle. Vi skal have alle i gang og alle med ind på arbejdsmarkedet. Det løfter både dit selvværd og din økonomi, og man undgår stigende ulighed, sagde Morten Klessen.

To af de interesserede gæster var Sacha Jensen og Katrine Nonbo, begge fra Kaas.

Sidstnævnte skal starte i praktik på et plejecenter, mens Sacha Jensen ville få besked fredag, om hun var optaget på en EUS-uddannelse inden for detailhandel.

- Så jeg er ved at finde ud af, om jeg finde en elevplads her på messen, eller et job, hvis jeg ikke skulle komme ind på EUS, sagde hun.

Pan Pac var til stede med en stand, men havde ikke åbne jobmuligheder.

- Vi har desværre ikke noget at tilbyde lige nu, men vi mener, det er vigtigt at være synlige i nærområdet, sagde Maiken Bröcher.

- Samtidig er vi en virksomhed i vækst, så det kan let være, at vi om seks måneder står og mangler folk, sagde hun.

For Meny i Saltum er behovet for lærlinge helt konkret og her og nu.

- Vi er på udkig efter fire lærlinge. To til bageren, en slagter- og en kolonial-lærling, sagde indehaver Rikard Andersen.

- De er lidt svære at finde, fordi ungdomsårgangene er blevet mindre, og der går ikke så mange unge på erhvervsskolerne, da de i stedet søger til gymnasiet. Så vi må kigge lidt bredere og kan ikke være så kræsne som tidligere, sagde han. Det er planen, at messen skal gentages næste år og sandsynligvis tilrettes i sin form, oplyser Morten Klessen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...