Kan din mand ikke danse, så tag ham med til gratis undervisning, når Kom og Dans gæster Fjerritslev

Om aftenen 23. oktober gælder det om at kridte skoene og trække i dansetøjet - Kom og Dans Aabybro disker nemlig denne dag op med dejlig musik og masser af dans på Torvet ved Fjerritslev Skole, hvor man kan lære helt nye dansetrin - og kan man ikke danse, så kan man let lære det, lover foreningen, der har skabt en række lette dansetrin, som alle kan lære.

Kom og Dans stammer fra Norge, hvor det er opfundet i 70’erne af en idrætsprofessor ved navn Johan Fasting. Kom og Dans bygger på gammel norsk tradition, men dansen har rødder helt tilbage til Lindy-hop og Rockabilly i USA. Foreningen arbejder for at skabe et socialt miljø omkring dans, hvor alle kan være med, fremme danseglæden, fysisk udfoldelse og socialt samvær og frem for alt ikke at blande dans og alkohol for på den måde at højne dansekvaliteten og danseglæden.

Den oprindelige dans, som Johan Fasting skabte den, er swing og rock’n’roll, afhængig af musikkens tempo. Der bruges de samme trin med små variationer alt efter om musikken lægger op til den rolige swing-dans eller den noget hurtigere rock´n´roll. I Johans danseoplæg figurerer der fire grundlæggende former, nævnt i rækkefølge efter stigende tempo i musikken: danseswing, bygdeswing, rockeswing og rock´n´roll.

Kom og Dans har udviklet sig, så der i Norge ikke længere "kun" er swing og rock´n roll, men også svensk bugg, linedance, salsa, tango, polka m.m..

Mange har nok oplevet at få dette spørgsmål til en fest: "Vil du danse?", men er lidt mere i tvivl om, hvad de skal svare. Desværre har mange den opfattelse af sig selv, at "jeg kan ikke danse" og derfor er de nervøse for at sige "ja tak, jeg vil gerne danse". I Kom og Dans underviser man i Fasting Swing, Rock’n’roll og svensk bugg som er danse, man kan bruge, når man er til fest. Mange af foreningens medlemmer havde også tidligere den opfattelse af dem selv, at de ikke kunne danse, men det kan de nu.

Kom og Dans i Aabybro er en forening i rivende fremgang med rigtig mange, der gerne vil lære at danse og dyrke motion til god musik. Alle kan lære at danse Swing og Rock’n’roll efter Fasting´s oplæg. Der skal dog lige for god orden skyld advares mod denne danseform. Den er stærkt vanedannende og fødderne får deres eget liv. Når musikken spiller, kan man ikke sidde stille.

Denne dansestil er også særdeles brugbar ved almindelige fester, da den kan danses til al slags musik, blot der er den rette taktfaste rytme. Alt fra Bamses Venner, Wenche og Shu-bi-dua til Elvis, Carl Perkins og Jerry Lee Lewis.

Hvis du har lyst til at kunne sige "ja jeg vil gerne danse, for det kan jeg faktisk", så er det nu, du kan starte på kursus, og være klar til næste fest. Der er gratis prøveaften i Fasting Swing og Rock’n’roll på Fjerritslev skole.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...