SOMMER: Langs kysten i Jammerbugt Kommune er der ni badestrande, hvor man kan hoppe sikkert i vandet og nyde en svalende tur i bølgen blå. På strandene mødes man af et Vandsikker Kommune flag, der viser, at vandkvaliteten er i top og giver flere muligheder for gæsterne

Sommer er lig med strandture og en tur i bølgen blå. I Jammerbugt Kommune er der flere gode muligheder for at blive nedkølet i vandet ved en af de mange badestrande i kommunen.

Når du kommer til en strand i Jammerbugt Kommune mødes du ikke af det kendte blå flag, men i stedet af Vandsikker Kommune flag i stedet.

Det er Jammerbugt Kommunes eget flag, som pryder de ni badestrande i Jammerbugt Kommune samt to havne.

Flaget betyder, at badevandet er rent, akkurat som man kender det fra det klassiske blå flag.

I løbet af sommeren bliver der taget prøver ved badestrandene otte gange for at sikre, at vandkvaliteten er i orden for de mange badegæster i sommerlandet.

Årsagen til, at man i Jammerbugt Kommune har valgt Badesikker Kommune flaget er, at det giver strandgæster lidt friere rammer end det blå flag.

Det er derfor tilladt at køre bilen helt ned på stranden, der hvor det er muligt. Det er meget populært, og helt i trit med de gældende regler i kommunen. Desuden må man også gerne lade hunden bade i vandet, og det er ikke tilfældet ved strande med blåt flag.

De ni strande, hvor man kan finde et Vandsikker Kommune flag er:

Grønhøj, Saltum, Blokhus, Rødhus, Ejstrup, Tranum, Slettestrand, Svinkløv og Klim Strand.

Desuden finder man også Vandsikker Kommune flaget ved de Attrup og Gjøl Havn, så man har også mulighed for at hoppe en tur i Limfjorden i stedet for i havet.

Ud over de steder, hvor Vandsikker Kommune flaget er, så er der også gode sandstrande ved Grønne Strand, Kollerup Strand, Lerup Strand og Thorup Strand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...