NØGLELOTTERI: I år har støtteforeningen ekstra nøglepræmier i billotteriet, som har til formål at støtte det lokale idrætsliv i FIF

FJERRITSLEV: Så er Fjerritslev Idrætsforenings Støtteforening klar med årets udgave af det populære billotteri Fjerritslev Chancen, hvor vinderen med den rigtige nøgle kan sætte sig bag rattet i en ny Suzuki Celerio, som tilmed er i en flot FIF-blå farve!

Billotteriet har 10-års jubilæum i år, og det er i den anledning lykkedes FIF’s Støtteforening at skaffe hele 10 nøglepræmier.

Blandt andet er Pedersen Ski med igen med en nøglepræmie i form af et par alpine skistøvler, og Renés Vin & Grønt er også ny sponsor med en ginsmagning for 10 personer, fortæller Kasper Mølbæk fra støtteforeningen.

− Derudover har vi flere faste nøglepræmiesponsorer som SuperBrugsen med en grill, XL BYG med gavekort, DCM med en mountainbike, Jutlander Bank med en pengepræmie, Kent Røge med en opvaskemaskine og Klim-Fjerritslev El med en vaskemaskine, tilføjer han.

Årets salg af lodder i form af 2.000 forseglede kuverter begynder primo september, og afprøvningen af nøgler sker hos H.J. Nielsen Automobiler i Kollerup i begyndelsen af november. Første gang blev billotteriet afviklet i samarbejde med daværende Mazda/Suzuki-forhandler Jacob Jacobsen, og siden da har det haft hjemme hos H.J. Nielsen Automobiler eller hos Midtvejs Auto i Bejstrup.

Kasper Mølbæk opridser kort historien bag Fjerritslev Chancen:

− Idéen er taget fra Thisted, hvor der er tale om en lidt større bil og salg af flere kuverter end i Fjerritslev Chancen. En af støtteforeningens tidligere aktiviteter var cykelrally, der krævede en stor del praktisk arbejde med hensyn til tilladelser og afspærring til cykelruten. Men det var til sidst ikke særligt indbringende, og det endte med stort set kun at være bestyrelsesmedlemmernes familier, der deltog.

Afviklingen af billotteriet Fjerritslev Chancen kræver dog også en del planlægning med hensyn til ansøgning hos Spillemyndigheden, betaling af præmieafgift og indsendelse af revisorgodkendt regnskab, medgiver han.

− Men sponsorerne i Fjerritslev har støttet godt op om Fjerritslev Chancen fra start, og mange har været med hvert år, hvilket gør arbejdet meget lettere for bestyrelsen, understreger Kasper Mølbæk.

Selve nøgleafprøvningen hos bilforhandleren kræver adskillige frivillige, men denne opgave er det efterhånden blevet en tradition for mange at stille op til.

− De frivillige bliver serviceret med både lidt mundgodt og den klassiske pølse og øl/vand fra henholdsvis FIF’s hovedsponsor, Jutlander Bank, og bilforhandleren, så der er altid god stemning ved nøgleafprøvningen, hvor man jo så også kan få set lidt på de nye bilmodeller og andre gode tilbud, bemærker Kasper Mølbæk.

Gennem billotteriet kommer støtteforeningen via spillerne i FIF og salgsstederne ud til mange hjem, hvilket giver medlemmerne en god oplevelse af − eller opdragelse i − at deltage i arbejdet for klubben.

Det første år var bestyrelsen på gaden for at sælge kuverter, og der blev ikke udsolgt, så man frygtede, at hovedgevinsten ikke blev låst op. Men heldigvis blev bilen vundet søndag middag, husker Kasper Mølbæk.

Han noterer sig, at der har været helt udsolgt de sidste syv år, hvilket ifølge ham sikkert skyldes, at lotteriet både giver store vinderchancer med ca. 175 præmier fordelt på 2.000 lodder, samt at overskuddet har det gode formål at støtte det lokale idrætsliv.

Overskuddet går til FIF Støtteforening, hvis vedtægter foreskriver, at midlerne bruges til støtte i FIF Håndbold, FIF Fodbold og FIF Hovedforening. Typisk gives der støtte til deltagelse i forskellige turneringer for håndbold- og fodboldspillere foruden mange praktiske ting som tøj til trænere og ledere − og ellers efter ansøgning, oplyser Kasper Mølbæk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...