Falck Lægehuse er blevet solgt og ændrer i denne uge navn til ”alles Lægehuse”.

Det kommer dog ikke til at have den store betydning for de borgere, der benytter lægehusene i Fjerritslev, Brovst og Frøstrup. I Fjerritslev er man bundet af en aftale med den læge, der ejer ydernummeret i Fjerritslev, og lægehusene i Frøstrup og Brovst fortsætter også uændret. For selvom lægehusene ganske vist har skiftet hænder, er det et kendt ansigt, der har overtaget lægehusene.

Den nye ejer, Thomas Helt, har tidligere været direktør for Falck Health Care, der administrerede Falck Lægehuse. Langt størstedelen af lægehusene er blevet oprettet, mens Thomas Helt har været ansvarshavende hos Falck, og han har været med til at skabe Falck Lægehuse.

Dermed er der dog ikke dømt status quo. Det nye ejerskab vil - på sigt - betyde, at der kommer ændringer, fortæller Thomas Helt, der dog ikke ændrer på, at det er borgernes ve og vel, der er selve omdrejningspunktet hos lægehusene.

- I Falck var der mange andre opgaver også - der skulle køre ambulancer og skulle slukkes brande. Nu bliver der et mere dedikeret fokus på opgaven med at sikre gode lægehuse, fortæller han.

I første omgang bliver forandringerne ikke noget, patienterne kommer til at mærke. Personalet vil være det samme og lægehusene vil ligge de samme steder som nu. De personer, der i første omgang vil opleve forandringer, er personalet - it-systemerne skal nemlig opdateres, så de får en lettere arbejdsdag, forklarer Thomas Helt.

- Så i første omgang kommer det ikke til at betyde andet, end at patienterne måske vil opleve, at deres læge ser gladere ud, fortæller Thomas Helt.

Men det er ikke kun it, der er fokus på - på sigt er det planen, at lægehusene skal udvikle sig markant, fortæller Thomas Helt, der dog ikke kan udvikle lægehusene uden at være i tæt samarbejde med kommunerne.

- Jeg vil meget gerne byde ind med et tættere samarbejde, fortæller Thomas Helt og peger på flere konkrete områder, hvor lægehusene kunne skabe udvikling, forudsat at kommunerne gerne vil samarbejde med lægehusene om de omsorgsopgaver, man håber på at være med til at løfte.

- Vi arbejder blandt andet på at tilbyde plejehjemslæger, fortæller Thomas Helt, der ved, at det at have en fast tilknyttet læge på de enkelte plejecentre, kan have afgørende betydning for beboernes ve og vel.

Samtidig arbejdes der hos Alles Lægehuse også på at kunne tilbyde kommunerne nye samarbejdsaftaler om sygepleje til kronisk syge patienter, således at både kommunens og lægehusenes ressourcer udnyttes på bedste vis, forklarer Thomas Helt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...