Byens liv: Turen gik til Brighton, og den var en succes, mener eleverne, der var afsted i tre uger

Brovst: Et hold EUX Business-elever fra EUC Nordvest er netop vendt hjem efter et tre ugers studie- og praktikophold i Brighton i England. Her har de boet sammen i et lejet hus, og har i dagstimerne passet deres praktikjob i forskellige virksomheder. For én af eleverne blev praktikopholdet særligt udbytterigt.

I år havde hele otte EUX Business-elever takket ja til at komme på studie- og praktikophold i Brighton, hvilket er dobbelt så mange som sidste år.

Den udvikling glæder afdelingsleder Anne Mose fra EUC Nordvest, der også glæder sig over, at der var elever fra Brovst med på turen.

- Der er utrolig meget læring i sådan et ophold, så jeg synes, at det er fantastisk, at så mange af eleverne gerne vil afsted. Ét er, at deres sproglige kompetencer i dén grad bliver udviklet under sådan et ophold. Et andet er, at de rent personligt også udvikler sig utrolig meget, når de skal lære at stå på egne ben og begå sig i et fremmed land. De skal selv klare alt fra indkøb og madlavning til opvask, lettere rengøring og tøjvask med mere - og det er de ikke altid vant til hjemmefra, fortæller Anne Mose.

Ud over at være i praktik i en lokal virksomhed, deltog eleverne i et 18-lektioners sprogkursus, ligesom der var lagt forskellige kulturelle oplevelser ind i løbet af opholdet. Praktikvirksomhederne var meget forskelligartede. Det var alt fra tøjbutik, elektronikbutik og sportsbutik til velgørenhedsforretning, catering og event – ja, sågar et redningscenter for syge og efterladte dyr var at finde blandt praktikpladserne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...