I august er makkerværkstedet klar til nye hold unger Jammerbugt Ungdomsskole

Brovst: I uge 27 og 28 var en flok unge knallertentusiaster samlet på Stationsvej 20 i Brovst.

Her havde Ungdomsskolen nemlig givet de unge mulighed for at komme og makke med deres knallerter eller skrue på gamle bilmotorer samt traktorer. - Jeg har gået derhjemme og makket på en gammel Suzuki sammen med min far. Det er sjovt at lære noget om knallerter og motorer, fortæller 16-årige Mathias Jacobsen fra Tranum. - Så sagde en af mine venner, Marcus, at jeg skulle tage med herop i værkstedet og lære noget. Det er hyggeligt, og jeg er sammen med mine venner, fortæller han om stemningen i garagen.

Fortsætter som hold

Og selv om sommertilbuddet er slut, så fortsætter makkeværkstedet som et hold under Jammerbugt Ungdomsskole i det kommende skoleår, oplyser Michael Borg, leder af ungdomsskolen. Man kan tilmelde sig holdet fra august på Ungdomsskolens hjemmeside www.ungjam.dk sammen med knap 40 andre hold, der starter op i efteråret. - Der et behov for et værksted, hvor de unge kan komme og makke med deres knallerter. Det er blevet efterspurgt både af forældre og af de unge selv. I dag handler valgfagene i folkeskolen jo meget om faglighed og giver ikke mulighed for at rode med en motor, fortæller han. Derfor blev der i det netop afsluttede skoleår på Aabybro Skole oprettet et valgfag, hvor eleverne på værkstedet i Brovst kunne skille, reparere og samle havetraktorer og traktorer. - Der er også læring i dansk og matematik i det. Men det bliver tillært på en anden måde, da det er pakket ind i noget, der interesserer de unge, forklarer Michael Borg

Indtil videre er det kun i Brovst, at Jammerbugt Ungdomsskole kan komme med et værkstedstilbud. Men hver tirsdag tager ungdomsskolens Jørn Ditlev, fra Brovst til Ungehuset i Pandrup og slår dørene op, så områdets unge kan komme og få hjælp til at skrue på deres knallerter – inden for lovens rammer selvfølgelig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...