Bop ScanOffice ApS donerer inventar til den velgørende forening ”Mor Roligs Mad og Hjælpeteam” i Ullits. Det får nyt liv hos nogle af samfundets svageste medborgere.

Fjerritslev-virksomheden Bop ScanOffice ApS, der tager udgangspunkt i bæredygtighed, er en af de førende inden for genanvendelse i Danmark. Dens forretningsmæssige fokus er tømning af kontorarbejdspladser af alt lige fra termokander og lamper til skriveborde og møbler. Det sker ud fra et bæredygtigt sigte, hvor størstedelen bliver genanvendt, og det der ikke kan genanvendes, bortskaffes på en miljørigtig måde.

Størstedelen af det inventar, Bop ScanOffice ApS får hjem på lageret i Fjerritslev, er af høj kvalitet. Ofte er der blot små defekter på genstandene, som medarbejderne i virksomhedens klargøringsafdeling kan udbedre. Herefter er inventaret klar til videresalg til såvel små og store virksomheder som til private.

At Bop ScanOffice nu indgår samarbejde med Mor Roligs Mad og Hjælpeteam er helt i tråd med virksomhedens vision om at donere inventar, som ikke er velegnet til videresalg, til organisationer, skoler, idrætsklubber, foreninger etc.

- Generelt har vi rigtig mange donationer, og det er vi glade for. Vores holdning er nemlig, at jo flere ikke-salgsbare møbler, vi kan donere til gode formål, desto mindre skal vi sende til nedbrydning, og det kommer alle til gode, forklarer Lene Hyldager, direktør hos Bop ScanOffice ApS.

Hos Mor Rolig Mad og Hjælpeteam i Ullits, modtages donationerne fra Bop ScanOffice ApS med kyshånd. Her sikrer ophavskvinden Anette Rolighed, at eksempelvis tallerkner, bestik, termokander, forlængerledninger, lamper, møbler, bliver sendt videre til medmennesker, der har behov for hjælp.

- Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at store virksomheder som eksempelvis Bop ScanOffice vil hjælpe os i vores arbejde. Det har meget stor betydning, siger Anette Rolighed, der oplever et stigende antal henvendelser fra borgere, der ønsker hjælp.

- I kølvandet på blandt andet kontanthjælpsreformen, er der mange, der har fået det svært. Dem kan vi hjælpe ved hjælp af disse donationer, siger hun.

Anette Rolighed er førtidspensionist, og i 2015 dannede hun gruppen i første omgang på Facebook. I løbet af de tre år har projektet haft vokseværk, og derfor er det besluttet, at der nu skal etableres en forening, som kan varetage arbejdet.

- Vi er nødt til at fortsætte projektet, for vi kan mærke, at der er et behov, og at vi gør en stor forskel. Mange af dem, der henvender sig, har ikke ret meget, så det har stor betydning, at vi eksempelvis kan give dem en startpakke med tallerkener, bestik, dyner, håndklæder etc., siger Anette Rolighed.

Vokseværket har imidlertid haft den positive konsekvens, at Anette Rolighed mangler plads til at opbevare møbler og andet inventar. Derfor er det en stor glæde, at Bop ScanOffice ApS har besluttet at stille et lagerlokale på 750 m2 i Fjerritslev til rådighed. Dermed bliver det nemmere for Anette Rolighed at sige ”ja tak” til virksomheder og andre, der har lyst til at donere til det velgørende projekt uden hun risikerer hovedbrud over, hvor hun skal opbevare tingene, indtil de når slutbrugerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...