Traktor: Første kvindelige deltager stiller op til Han Herred Traktortræk

Fjerritslev: Når der i dag 14. juni klokken 17.30 afholdes traktortræk på Gravensgaard øst for Fjerritslev, Aalborgvej 90, bliver der ikke blot dystet om den største pokal, pengepræmierne eller håneretten.

Kæresteparret Christina Bratholt og René Bach har nemlig udfordret hinanden i en kamp om, hvem der kan trække slæden længst, og de har sat opvasken på højkant. Begge skal deltage i den såkaldte standard klasse 5 for traktorer mellem 7501 kg og 10.000 kg.

Det er første gang Christina deltager, og hun skal køre i en Fendt 828. René har tidligere vundet klassen med sin Fendt 930.

- Faktum er, at her de sidste 4-5 år har jeg spurgt hende om ikke hun vil være med, bare for hyggens skyld og fordi det kunne være fedt at få en pige med og gøre det sammen, siger René med et skævt smil - Men hver gang sagde hun nej. Indtil i år, der tog hun røven på mig og sagde ja, og faktisk holdet ved sit ja.

- Det bliver spændende, at se hvem der løber af med sejren, og hvem der ender med, at måtte tage opvasken, siger Ole Brun fra Han Herred Traktortræk, som står bag arrangementet og fortsætter.

- Det er fjerde gang vi i Han Herred traktortræk står for at holde traktortræk, og vi har så vidt jeg ved, ikke haft en pige eller kvindelig deltager på banen før. Så da vi hørte, at Christina og René havde udfordret hinanden, var vi hurtigt klar med at få dem skrevet i programmet.

Til dagligt er Christina pædagog på Feriecenter Slettestrand, hvor hun arbejder med mennesker der har mentalt handicap. Netop handicappede har en særlig plads i hjertet hos arrangørerne for traktortrækket, som afsætter særligt personale til, at servicere publikum i f.eks. kørestol. Der er også booket handicapvenlige toiletter, samt der afsættes særligt VIP handicapvenligt område.

- Det er vigtigt for os, at der er plads til alle når vi afholder traktortræk, siger Ole Brun.

René er uddannet Virksomhedsleder inden for landbruget, hvor han også slår sine folder, idet han er selvstændig med en lille maskinstation, som hovedsageligt arbejder med alt i kartoffeldyrkning og høstarbejde. Herudover er han også ansat hjemme hos sin far på Kollerup Præstegård.

Udover ”dysten om opvasken” vil der være meget andet, at se på til arrangementet, der kommer blandt andet et militært bjergningskøretøj, specialbyggede traktorer med mellem 1200 og 1500 hk, hele 3 truckpullere, som er specialbyggede lastbiler og store landbrugstraktorer som vi kender dem fra marken.

- Der vil være mulighed for køb af øl og vand, samt pølser og brød, som bliver leveret af vores lokale samarbejdspartnere, siger Ole Brun

- Vi arbejder med en filosofi der hedder Han Herred Traktortræk - Dit lokale traktortræk i Han Herred. Vi ville ikke have mulighed for, at holde et arrangement som dette, hvis det ikke var for vores samarbejdspartnere og sponsorer fra lokalområdet” Nærmere information om stævnet kan findes på Facebook under Hanherred traktortræk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...