Minderigt: Cirka 40 biler deltog i arrangementet ved Koldmose Kirke

Det blev en på alle mulige måder minderig aften, da befrielsesbudskabet og –aftenen d. 4. maj 1945 på årsdagen i sidste uge blev markeret ved Koldmose Kirke med en befrielsesgudstjeneste. For ikke nok med, at mindet rakte lige nøjagtigt 75 år tilbage; højtidelighedens form var tillige helt ekstraordinær. For i stedet for den sædvanlige gudstjeneste indendørs i kirken, med efterfølgende kaffe og alsang, fandt markeringen sted som en drive in-gudstjeneste, hvor kirkegængerne i deres biler på kirkens parkeringsplads, med nedrullet vindue, kunne følge højtideligheden foran kirken. Den alternative måde at mødes på skyldtes selvfølgelig restriktionerne omkring corona.

Ca. 40 biler med godt 100 deltagere i alt fyldte kirkens parkeringsplads og var med i en enkel og smuk andagt, der indledtes med klokkeringning og undervejs bød på både fællessang, heriblandt ”En lærked letted”, og musik ved organisterne Petra Westra (klaver) og Henrik Leding Skøtt (trompet.) Bl.a. spilledes den kendte ”Prins Jørgens March”, kendt som indledningsmusik til BBC’s udsendelser til danskerne under besættelsen. Den lød, efter at befrielsesbudskabet var blevet afspillet.

Både sognepræst i Lerup-Tranum-Koldmose, John Kristensen, og provst og sognepræst i Torslev-Ø. Svenstrup, Folmer Toftdahl-Olesen, medvirkede, og trak linjer mellem det kristne evangelium, besættelses- og befrielsestiden for 75-80 år siden og nutidens udfordringer med corona-pandemi.

Højtideligheden rundedes af med, at kirkeklokken kimede ud i den flotte, stille aften med solskin.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...