Ægtepar i Fjerritslev har anlagt en plads for autocampere, og interessen for at besøge pladsen er allerede stor

FJERRITSLEV: De elsker selv at køre Europa tyndt i deres autocamper, ægteparret Holger og Berit Jørgensen.

I år kommer de af gode grunde ingen steder, men til gengæld har de fået luft under en gammel drøm.

På en mark, der tidligere har været brugt til rideskole har de nu plads til 10 autocampere på deres egen grund. Stedet har fået navnet Søndergård Stellplads.

Højt beliggende med udsigt over marker og frugtbuske er parret parat til at tage mod gæster fra nær og fjern.

- Vi synes jo, at det ligger helt perfekt her tæt på naturen og Fjerritslev med butikker, restauranter og caféer, siger Berit Jørgensen.

- Og så er der faktisk en del, der allerede har meldt, at de godt vil besøge os her, siger Holger Jørgensen.

Indtil videre er planen, at der er åben fra 20. marts til 20. oktober.

- Men faktisk har Dansk AutoCamper Forening spurgt, om vi ikke kunne finde på at holde åbent hele året, siger Berit Jørgensen.

- Så det er noget, vi overvejer.

Stort ønske til kommunen

Indtil videre er der installeret strøm på pladsen, men parret er fortsat i dialog med Jammerbugt Kommune, der har givet tilladelse til pladsen.

Holger og Berit håber nemlig på, at kommunen vil installere sivedræn og septiktanke, så gæsterne kan få tømt vognenes toiletter.

- Det er en meget stor drøm, for vi ved fra os selv, at det er noget af det, vi selv lægger vægt på, når vi kører rundt, fortæller Berit Jørgensen, der i øvrigt har masser af ros til sagsbehandlingen i kommunen.

- Jammerbugt Kommune var med det samme med på ideen, så vi håber, at de også vil anlægge et sted, hvor folk kan få tømt deres toiletter.

- Jammerbugt lægger jo meget vægt på at være en turismekommune, og de apps, som folk bruger, når de skal finde en egnet plads, angiver blandt andet, om den slags faciliteter findes, fortæller Berit Jørgensen.

Ægteparret er heller ikke i tvivl om, at der også i fremtiden vil være mange autocampere på de danske veje.

- Det er jo en fantastisk måde at rejse på. Frihed til at gøre lige, hvad man vil, når man vil, siger Holger og Berit Jørgensen, der selv har besøgt et væld af europæiske lande.

- Ja, jeg glemmer da aldrig de små veje, du skulle køre på i Grækenland, siger Berit Jørgensen med et smil og fortsætter:

- Det er aldrig noget vi bliver trætte af ...

- Og så kan man jo også køre væk fra det dårlige vejr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...