NYETABLERET: 26-årige Daniel H. Sørensen er klar til at servicere både nyere og ældre biler hos DHS Auto på Melkær 2

TRANUM ENGE: En drengedrøm er gået i opfyldelse for 26-årige Daniel H. Sørensen med etableringen af firmaet DHS Auto på hjemadressen Melkær 2 ved Tranum Enge.

Daniel overtog for seks år siden sit barndomshjem, hvor han nu har indrettet autoværksted i en hal bag stuehuset. Hallen blev opført af hans far, Leon Sørensen, der her lagde grunden til den omfattende samling af gamle landbrugsmaskiner, der i dag er kendt som Mellem Mølle Landbrugsmuseum på hjørnet af Janumvej og Bonderupvej i Lerup. Daniel har selv bygget lidt til mod syd for at få plads til et kontor.

Interessen for gamle traktorer og biler har far og søn tilfælles, og lige nu er Daniel i gang med at gøre faderens grå Opel Kadett årgang 1971 klar til syn. Selv har Daniel arvet sin oldefar Hejne Jensens Morris 1000, der i år 2000 blev totalrenoveret og stadig fremstår som et utrolig flot og blankpoleret eksemplar af 1961-modellen i en sart lysgrøn farve.

I øvrigt er Daniel anden generation af Smeden i Lerup, Egon Sørensen, der var kendt som en meget dygtig mand.

− Min far har firmaet Smedens Søn, og han var med min farfar, siden han blev født, og det samme var jeg med min far, fortæller Daniel.

Efter opvæksten som »Smedens sønnesøn« blev Daniel udlært mekaniker hos Fjerritslev-virksomheden Frank Nørager, der står for store vindmølletransporter, hvorefter han fik job på Kurts Autoværksted i Aabybro.

Nu har han taget springet til en tilværelse som selvstændig og er klar til at servicere både nyere og ældre biler af enhver slags.

− Jeg prøver at holde omkostningerne nede, hvilket kommer mine kunder til gode, siger Daniel, der i øvrigt tilbyder gratis lånebil, mens kundens køretøj bliver serviceret.

Han er stadig i opbygningsfasen af sit nye værksted, men ser optimistisk på mulighederne for at få et levebrød ud af anstrengelserne:

− Jeg har et godt netværk, og mange véd, hvad jeg står for, tilføjer han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...