KULTUR: Byen stod på den anden ende, da Kulturkaravanen fyldte Brovst med kulturelle overraskelser som led i en turné med optræden i alle 11 nordjyske kommuner

BROVST: − Hvor er det sjældent, at vi kan sige, at i aften vil vi opleve noget virkelig unikt. Ja, jeg tør faktisk godt sige, at vi i Brovst skal opleve noget, som vi aldrig har oplevet før. Vi skal se ballet, opleve Aalborg Symfoniorkester og forskellige kulturinstallationer på samme aften. Så vi skal blot åbne vores sind og tage imod!

Sådan lød det i åbningstalen fra Helle Bak Andreasen, da hun i sin egenskab af formand for kommunens Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalg åbnede Kulturkaravanen i Brovst torsdag sidst på eftermiddagen.

− Det er et overraskende møde med kunsten, og det er jo ikke hver dag, at Danbo Møbler har besøg af Den Kongelige Ballet. Det er heller ikke hver dag, at vore håndboldpiger og -drenge danser med Den Kongelige Ballet, eller vores dygtige pigegarde spiller med Aalborg Symfoniorkester.

− Og det er jo netop meningen med denne kulturkaravane. At vi og vore børn og unge skal opleve verden lidt uden for Brovst og endda Jammerbugt Kommune.

Straks efter KFL-formandens velkomst tonede Brovst Pigegarde frem på Jernbanetorvet, hvor åbningen foregik, og så kunne folk ellers sprede sig rundt i byen, hvor de næste overraskelser ventede.

Således dukkede en tubaspiller op midt i mylderet i Fakta, og pludselig var der spejldans med unge gymnaster fra Skovsgaard-Brovst KFUM IF. Også Brovst Bibliotek var hjemsted for en god del af fornøjelserne, ligesom Hr. Nielsens Specialiteter og expert bød indenfor i løbet af aftenen.

Tilbage på Jernbanetorvet kunne børn og voksne lade sig vikle ind i et kunstværk af lyd, skabt af komponist og lydkunstner Morten Poulsen. Ved hjælp af alskens køkkengrej, porcelæn, potter og pander blev det en totaloplevelse for både deltagere og tilskuere, efterhånden som hele torveområdet blev fyldt af hverdagens lyde fra hjemmet, og lygtepæle og skilte blev udsmykket med køkkengrej, der blev bundet op med gennemsigtigt plast.

Hvis man trængte til en lille pause, kørte minitoget »Brovst Fut« rundt i gaderne med Jernbanetorvet som fast stoppested.

Et af programmets højdepunkter fandt sted hos Danbo Møbler / Brovst Bolighus, hvor Den Kongelige Ballet indledte med en opførelse af »Ægget«, som naturligvis fandt sted med Arne Jacobsens ikoniske lænestol af samme navn som omdrejningspunkt. Rundt omkring fyldte tilskuerne godt op i møbelhusets sofaer og lænestole, og efter første indslag blev publikum budt ud på gulvet til fællesdans.

Kulturkaravanen er et treårigt projekt under Kulturaftale Nordjylland. Jammerbugt Kommune har sekretariatet, men karavanen er et gratis tilbud til borgere i hele Nordjylland med besøg i 11 byer. Inden besøget har Den Kongelige Ballet, KUNSTEN og Aalborg Symfoniorkester været ude at facilitere workshops med for eksempel svømmeklubber, tennisklubber, pigegarder, elever på ungdomsuddannelser og kulturskoleelever i de enkelte byer. Workshopdeltagerne optræder under de enkelte karavanebesøg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...