Ude i novembervejrets solskin gravede skoleelever fra Brovst Skole en flittigt dybe huller

BROVST: Ude i novembervejrets solskin gravede skoleelever fra Brovst Skole en flittigt dybe huller. De skulle nemlig plante og sørge for deres eget æbletræ.

Christian Bak, der kalder sig selv for æbleentusiast, hjalp fredag. 6. november 4. A og 4. B på Brovst Skole med at plante æbletræer, som han selv havde medbragt.

Særligt ved disse æbletræer er, at de består af et slags æbletræ podet med et andet. Christian havde medbragt hele 22 forskellige æblesorte, som nu skal pynte skolens skov.

Projektet har læreren, Morten Buch, stablet på benene, efter at klassen, hans egen datter går i, sidste år havde besøg af Christian på deres skole.

- Jeg syntes, det lød som en fantastisk ide, der passede ind i vores skoles eget projekt, Skoleskoven, fortæller Morten Buch, der inviterede Christian Bak op på Brovst Skole.

Brovst Skoleskov er skabt for de børn, der har glæde af at få brugt noget energi udenfor. Det er et tilbud uden for skoletiden, og børnene bag har haft gang i adskillige udendørs projekter i årenes løb. For fem år siden plantede de f.eks. 1000 træer, og så har de fået deres egen hytte.

Men plantningen af de 50 æbletræer har foregået i skoletiden og været for eleverne på flere årgange. Projekt er tværfarligt og har inddraget matematik, natur/teknik og dansk.

Et matematikhold fra 8. klasse målte afstanden til alle træerne op, og så satte Skoleskovsholdet pæle i jorden. 4. klasserne gravede og plantede æbletræerne, efter de havde lært om podning i natur/teknik, og i danskfaget vil de komme til at lære om formidling ved at skrive fagtekster om de æbletræer, de har plantet. Der vil også komme QR-koder på æbletræerne for at børnene også kan vedhæfte billeder og lydklip udover deres fagtekst.

Marius fra 4. A synes, at det har været et sjovt projekt, og han ser frem til den dag, der kommer æbler på træerne. Eleverne har de næste tre år ansvaret for at passe og pleje træerne, som skal pryde Skoleskoven.

- Det er noget helt særligt, vi har fået lov til, fortæller Marius.

Morten er glad for, hvor godt det tværfaglige forløb er blevet taget imod, og glæder sig til at se, når når æbletræerne blomstrer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...