Iværksætteri: 400 elever fra Thisted Handelsgymnasium og Campus havde besøg af Fraser Doherty

Ca. 400 elever fra Thisted Handelsgymnasium, EUX Business og Campus 10 fik masser af inspiration og et spændende indblik i livet som iværksætter, da skotske Fraser Doherty besøgte EUC Nordvest.

Fraser Doherty er en kendt og anerkendt skotsk iværksætter, der har vundet et væld af priser inden for entrepreneurship.

Ud over at drive den succesrige marmeladevirksomhed ’SuperJam’ samt den medlemsbaserede klub, ’Beer52’, for øl-entusiaster, rejser Doherty verden rundt og holder foredrag samt samler inspiration til såvel eksisterende som potentielle nye forretningsidéer. Han har endvidere skrevet en række bøger om iværksætteri – senest bogen ’48Hour Start-Up’, der er en step-by-step-håndbog i, hvordan man kommer i gang med at realisere sine forretningsidéer.

Dohertys eget iværksætterseventyr startede allerede i det små, da han som 10-årig startede en mindre ægproduktion med en kammerat, og allerede fire år senere blev grundstenen til Dohertys helt store succes, ’SuperJam’, lagt. Som 14-årig startede Doherty således - i sine forældres køkken - en marmeladeproduktion baseret på sin bedstemors bedste marmeladeopskrifter. En idé, der i dén grad fik vinger og blev en kæmpesucces. Idéerne både før og efter SuperJam har været mange, og Doherty er en sprudlende og levende fortæller samt en kæmpe inspirationskilde for alle, der måske går med en lille iværksætterdrøm i maven.

- Det er oplagt at have en person som Fraser Doherty på besøg på EUC Nordvest, fordi hans baggrund og viden passer direkte ind i fag på såvel EUX Business som HHX. Han er sælger, handelsmand og iværksætter, og det er et godt match til de merkantile ungdomsuddannelser. Formålet med oplægget har været at give eleverne mulighed for at møde en person i virkeligheden, som de har læst om og set videoer med, og som de derved får mulighed for at stille uddybende spørgsmål til. Frasers historie knytter sig op på flere fag, f.eks. engelsk, afsætning og innovation. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt for eleverne at møde native speakers som en del af deres sprogundervisning, lyder det fra afdelingsleder Anne Mose fra EUX Business på EUC Nordvest.

Ét af Dohertys vigtigste buskaber til EUC Nordvests elever var: En god idé behøver ikke at være HighTech – det kan sagtens være noget så lavpraktisk som at lave en god og velsmagende marmelade. Men første step på vejen til succes er, at man tør tage springet og kaste sig ud i det. Ofte findes den største barriere eller udfordring inde i hovedet på én selv. Man skal turde stole på, at ens idé er god og levedygtig, og så skal man arbejde målrettet på at føre den ud i livet. Og – understregede Doherty – så må man ikke forvente, at man lykkes med alt i første forsøg. Det kræver tid, hårdt arbejde, nederlag og afsavn, så det gælder om at stærk og ikke kaste håndklædet i ringen første gang, man møder modstand. Når man ser på Dohertys egne meritter, er man ikke i tvivl om, at han har fået fuld valuta for sin indsats. Han er, kort og godt, en fantastisk rollemodel for alle unge iværksætterspirer, og forhåbentlig har hans ord bidt sig fast, når eleverne på EUC Nordvests merkantile ungdomsuddannelser fremover arbejder med innovation og forretningsudvikling i forskellige projekter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...