ENDELIG: Efter et år med byggerod og hårdt arbejde inviterer Øster Han Herreds Egnssamling til at se de nye faciliteter, der skal rumme en unik samling af gamle landbrugsmaskiner

TRANUM: 26. oktober klokken 10 oprinder endelig det store øjeblik, hvor Øster Han Herreds Egnssamling i Tranum kan fejre indvielsen af den nye udstillingshal, der skal rumme en unik samling af gamle landbrugsmaskiner med rødder på Brovst-egnen.

- Vi startede 21. august 2018 med at slå byggeskiltet op, da vi nu havde samlet de 2,2 millioner kroner, som projektet ville koste. Det var en stor dag for os, og et par stykker måtte lige knibe sig selv i armen for at tro på, at det var sandt, fortæller Bodil Andersen fra Øster Han Herreds Egnssamling.

Hun fortæller videre:

- Lige efter nytår begyndte vi udgravningen til sokkel. Alt er forløbet planmæssigt, og vejret har i det store hele været med os. Vi har haft dygtige håndværkere, såsom T.L. Jensen Entreprenør, C.K. Montage, VVS Kaj Rasmussen A/S samt Klim Fjerritslev El − og ikke at forglemme de mange frivillige timer, som Egnssamlingen selv har bidraget med. Blandt andet stod de frivillige i vinter i en kold lade og dyppede 1.900 spåner i finsk tjære og satte dem til afdrypning. De skulle senere bruges til gavlspidserne. Det var virkelig en stor dag, da formand Jørgen Kjærsgaard var færdig med at sømme den sidste spån op. Og hold op, hvor blev det godt!

Nu står der en flot bygning på 450 kvadratmeter, hvori der er to toiletter, rengøringsrum, værksted, udstillingsskab og et stort rum, hvor landbrugsmaskinerne fra C.O. Jensens Maskinfabrik skal udstilles. C.O. Jensen begyndte sin virksomhed netop på samme adresse i Tranum og skabte siden et stort industrieventyr i Brovst.

- John Thomsen, Vestkystvejen, har doneret landbrugsmaskinerne til Egnssamlingen, og han glæder sig sikkert lige så meget, som vi gør, til at få dem flyttet til Tranum. Flytningen og istandsættelsen af maskinerne bliver noget, som vi kommer til at bruge en del af 2020 på at få rigtigt på plads. Men én ting er sikker. Vi er færdige til at lave en flot veteranweekend til sommer, og det glæder vi os rigtig meget til, lyder det fra Bodil Andersen på vegne af de mange lokale ildsjæle.

Helle Bak Andreasen, der er formand for Jammerbugt Kommunes KFL-udvalg, holder åbningstalen og klipper den røde snor, efter at formand Jørgen Kjærsgaard og kasserer Lars Erik Jepsen har indledt festlighederne, hvortil alle er velkomne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...