OPSTART: Forstander Anni Pedersen forventer, at det første lange kursus på Vester Thorup Højskole begynder til januar fordelt på kreativ linje samt hav- og fiskerilinje

VESTER THORUP: Der arbejdes fortsat ihærdigt med igangsætningen af den nye Vester Thorup Højskole, og forstander Anni Pedersen forventer, at det første elevhold på de lange 20-ugers kurser kan begynde til januar.

Mens der arbejdes på at skaffe elever til de to linjer – den kreative linje samt hav- og fiskerilinjen – er forstander og bestyrelse i fuld gang med at tilrettelægge en række korte kurser hen over efteråret.

− På den måde får vi en masse mennesker gennem huset og øger kendskabet til højskolen, understreger Anni Pedersen.

Højskolen har netop overstået et velbesøgt sommerkursus med fokus på bæredygtighed og naturbevarelse, og efterårsprogrammet indledes i weekenden 31. august- 1. september med en gospelworkshop, hvor korleder Ole Jørgensen fra Gospel D’Light og pianist Kristian Enevoldsen vil inspirere alle musikglade.

− Billetterne sælger godt lige nu, så der skal man snart købe billet, hvis man vil være sikker på at komme med, bemærker forstanderen.

28.-29. september byder skolen på en kort- og brætspilsweekend, hvor man kan komme og spille kort, skak eller andre brætspil. Weekenden er både for erfarne spillere og folk, der gerne vil lære nye spil, og som kursusleder kommer Ole Thiesen, der til daglig underviser i skak på Dokk1 i Aarhus.

I efterårsferien lægger Vester Thorup Højskole hus til et bedsteforældrekursus med en masse sjove aktiviteter for børn og deres bedsteforældre, og der er tilmed mulighed for at holde jul på højskolen i dagene 21.-26. december, hvor programmet indeholder spændende foredrag, musik, naturoplevelser, julehygge og god mad.

− Julekurset er for alle, der har lyst til at holde en hyggelig jul i nogle lidt andre rammer end normalt, uddyber Anni Pedersen.

Endvidere arbejdes der med at finde datoer til en koncert med et band af unge fra lokalområdet samt et strikkekursus og et sykursus.

− Sykurset er en gentagelse af vores succes i juli. Folk har efterspurgt, at vi skulle holde et kursus mere, fortæller forstanderen.

Lørdag 17. august inviteres alle og enhver til en stor sensommerfest, hvor håbet er, at mange fra lokalområdet vil komme og vise deres opbakning til højskolen. Overskuddet fra festen går til skolens videre arbejde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...