Vil tilbyde børn og unge intensiv træning i e-sport

31. oktober slår Sport og Kulturcenter Brovst dørene op for den nyetablerede forening E-sport Brovst, som vil tilbyde børn og unge i Brovst og omegn intensiv træning i e-sport.

Bag foreningen står halinspektør Lars Simonsen, som mente, at det var på tide, at de unge i Brovst fik samme muligheder som unge i blandt andet Trekroner. Derfor har han indgået et samarbejde med Steffen Fisker, der har været med til at etablere e-sport i Trekroner og i dag er underviser i foreningen. Fremover vil Steffen Fisker være tovholdholder for e-sport i Brovst og for den unge træner er det en drøm, der bliver virkelighed.

- E-sport er min helt store hobby. Det er det, jeg elsker at lave, fortæller Steffen Fisker, der er lykkelig for muligheden for at få sporten til at blomstre i Jammerbugt Kommune og i særdeleshed i Brovst.

31. oktober kan alle, der er interesserede i at vide lidt mere om, hvad foreningen har at byde på, komme forbi og se lokale, computere og tale med både trænere og folk bag foreningen. Har man ikke haft mulighed for at nå forbi om tirsdagen, er der stadig mulighed for at få en smagsprøve på, hvad foreningen kan og vil, når Brovst Messen slår dørene op 10. og 11. november. Her vil E-sport Brovst også have en stand med to computere, så både børn - og deres forældre - har mulighed for at se, hvad det er, foreningen er for en størrelse.

Og selvom foreningen er helt nystartet med ny bestyrelse, så er der blevet arbejdet på projektet i et halvt års tid. Derfor er rammerne også godt på plads.

- Vi er helt klar, fortæller Steffen Fisker og forklarer, at Lars Simonsen har sørget for at søge støtte flere steder.

Det har allerede givet pote. E-sport Brovst har fået støtte fra både Sparekassen Vendsyssel Fond og Nyfors, der hver især har givet en ganske pæn portion penge til foreningen.

Det har resulteret i et toptunet lokale med ti helt nye, lækre computere, der bare står klar til at blive taget i brug.

I første omgang vil man tilbyde de unge spillere at træne to gange om ugen.

- Det bliver sådan, at man kan dukke op og træne med for 20 kroner pr. gang, fortæller Steffen Fisker, der på længere sigt forventer, at der skal være træning seks dage om ugen og flere fede turneringer, som for alvor vil sætte Brovst på landkortet, når det kommer til e-sport.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...