Mindeord: Mie (Marie) Frederiksen, født Christensen, Strandvejen 3, Tranum, 99 år

Mie (Marie) Frederiksen, født Christensen, Strandvejen 3, Tranum, 99 år.

Som ung pige kom Mie i lære som frisør i Aalborg, og i 1940 flyttede hun til Tranum og startede frisørsalon sammen med Emil.

I 1942 blev de gift i Aabybro Kirke, og i 1945 fik den sønnen John, i 1955 kom sønnen Per og i 1958 datteren Lene.

Mie vægtede familien højt, og alle var velkomne i deres hjem. I byen gik hun under navnet Mie-mor.

Som 52-årig og de følgende 14 år var Mie dagplejemor i hjemmet i Tranum. Hun elskede det.

Mie og Emil holdt meget af at campere. Mie elskede Danmark og havde ikke behov for at se andre lande. Campingvognen stod ofte på en fast plads, og parret havde altid plads til alle børnebørnene. Da Mie blev alene havde hun vognen til at stå på campingpladsen i Tranum og havde mange venner der.

Hjemme i Tranum havde parret en meget stor have med køkkenhave, drivhus og masser af blomster. Mie passede blomsterhaven, og Emil elskede sin køkkenhave. Han lukkede først frisørsaloen som 81-årig. I 2000 mistede Mie sin elskede Emil, han blev 84 år.

Mie lærte at klare sig selv, og med livsmod og styrke gik hun i gang med at leve på ny. Som 80-årig begyndte hun at spille harmonika på plejehjemmene i Brovst, Fjerritslev og omegn. Hun var ofte afsted tre gange om ugen, og spillede indtil hun blev 93 år.

Mie tog også tit på besøg hos veninder og bekendte. Hun var desuden en ivrig brevskriver, hun malede smukke kort, som hun sendte til familie og venner .

Mie passede selv sit hus og sin have, dog med lidt hjælp til græsplænen de sidste år. Hun havde tomater i sin udestue, og selv da hun fik rollator, klippede hun selv hæk og ordnede haven.

Først den sidste måned i livet fik hun brug for hjemmeplejen. Mie sov stille ind i sit elskede hjem gennem 80 år.

Mie Frederiksen efterlader tre børn, otte børnebørn og syv oldebørn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...