BADETUR: Til den nye sæson er der kommet én ny badehusejer til på Blokhus Strand

BLOKHUS: Starten af maj er tidspunktet på året, hvor en af de mest ikoniske dele af Blokhus popper op på stranden. Her danner 47 hvide badehuse, som er et kendetegn for den nordlige vestkyst, miljøet for tusinder af sommerens strandgæster.

Men der er lange udsigter til at få eget badehus på Blokhus Strand, hvis man ikke har været på venteliste gennem adskillige år. Til den nye sæson har der været én udskiftning.

- En af de badehusejerne ønskede ikke at have pladsen mere og havde ikke et hus. Så de er ved at få bygget et, som kommer på stranden i løbet af juni, fortæller Pia Mygind fra Jammerbugt Kommune.

Hun står for kommunens udlejning af badehuspladserne, hvor folk selv får bygget huse og transporteret dem til og fra stranden, når sæsonen henholdsvis starter og slutter.

I løbet af bededagsferien kom de sidste af de yderligere 46 strandhuse på plads langs klitterne.

Én udskiftning til en ny sæson er meget almindeligt for badehusene på Blokhus Strand. Ifølge Pia Mygind er det typisk i det omfang, man oplever nye badehusejere, der får tilbudt en plads gennem ventelisten.

- Den gennemsnitlige udskiftning om året er én til to. Så det passer meget fint med den ene i år, siger hun.

Typisk har nye badehusejere ventet i mange år for at komme frem på listen. I skrivende stund står 187 personer på venteliste for at få en af de populære pladser.

- Sidste år var denover 200 personer. Det skyldes, at nogen altid falder fra, fordi de har stået på i mange år og måske har nået en alder, hvor det ikke er aktuelt, siger Pia Mygind.

- Det er meget normalt, at det går lidt op og ned. Når folk begynder at komme på stranden, får man lyst til at blive skrevet på listen. Så jeg tænker, at vi rammer 200 igen i løbet af året. Vi har allerede haft flere henvendelser fra personer, der gerne vil på listen, fortæller hun.

Jammerbugt Kommune tager et årligt gebyr på 100 kroner for at stå på ventelisten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...