PROJEKT: 28 børn fra Jammerbugt Kommune skal cykle til København

Øland: Projekt Cykeltur, der skal skabe bedre trivsel for 28 børn i Jammerbugt Kommune, er nu for alvor i gang. Projektet gennemføres af Ønskeland og er støttet af TrygFonden, og det består af ugentlig cykeltræning, der kulminerer i en cykeltur hele vejen fra Nordjylland til København til juli. Målet er at styrke børnenes sundhed, men i høj grad også deres selvværd og sociale relationer.

Ønskeland arbejder for at hjælpe børn og unge, der føler sig ensomme, er overvægtige og kæmper med lavt selvværd ved at tilbyde dem adgang til motion, sund kost, natur og mental styrketræning gennem lejrophold og varierende tilbud.

28 børn i alderen 10-15 år fra Jammerbugt Kommune deltager i det nye ”Projekt Cykeltur”, hvor faste, ugentlige aftaler om cykeltræning skal give børnene, der ikke har kontakt til det etablerede foreningsliv, en mulighed for at deltage i et fællesskab, hvor målet ikke er at være bedst eller at vinde.

Træningen afsluttes med en fælles cykeltur til København, hvor de omkring 340 kilometers anstrengelser skal fejres med en tur i Tivoli.

Alle deltagerne har været samlet til fælles træning og sociale aktiviteter. Det blev indledt med en officiel overrækkelse af 421.325 kroner fra TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland. Donationen er givet som led i TrygFondens samlede arbejde for at øge danskernes sundhed og trivsel, og overrækkelsen blev foretaget af repræsentant Ole Stavad.

- Projektet har både et sundhedsmæssigt og et socialt sigte og falder direkte ned i en af de store udfordringer, vi har i samfundet i dag. Det er bekymrende, at mange børn ikke får bevæget sig nok i hverdagen med en dårlig sundhed og lavt selvværd til følge, og det er hjerteskærende, at vi har så mange børn, der føler sig ensomme.

- Ønskeland yder en fantastisk indsats, og Projekt Cykeltur er et virkelig godt initiativ, som vi er glade for at støtte. Og vi glæder os selvfølgelig til at følge børnene på turen mod København, siger Ole Stavad.

Baggrunden for Projekt Cykeltur er en undersøgelse fra Jammerbugt Kommune, der viser, at 20 procent af eleverne i 5. klasse føler sig ensomme, og at 23 procent ikke går til sport eller anden fysisk aktivitet. Desuden er omkring 20 procent af børnene i indskolingen og udskolingen overvægtige, og mange er ikke en del af et fællesskab uden for skolen.

- Man kan se, at udfordringerne vokser sig større gennem skolelivet og er endnu mere udbredte i udskolingsklasserne. Det er derfor vigtigt med indsatser, der fokuserer på børnene i klassetrinene mellem ind- og udskolingen, og det er dem, vi har med i Projekt Cykeltur, siger Anne Madsen Tabor, leder af Ønskeland.

- Vi håber, at det fællesskab, der er ved at opstå blandt børnene, og de gode oplevelser med cykeltræningen betyder, at børnene knytter venskaber og får mere mod på at være fysisk aktive i hverdagen. Allervigtigst håber vi, at projektet vil bidrage til at øge børnenes selvværd. Den lange cykeltur bliver en stor udfordring, men vi tror på, at alle nok skal klare den, og forhåbentligt vil det give dem et stort og velfortjent øget selvtillids, siger hun.

Projekt Cykeltur er en videreførelse af et mindre forsøgsprojekt fra foråret 2018, hvor 24 børn deltog. 13 af de tidligere deltagere er med igen i år, hvor de fungerer som rollemodeller for de 28 nye cyklister.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...