Hele Nordjyllands Håndsrækning tildeles Ønskeland, som vil bruge pengene på "Cykeltur for det gode liv", så 90 børn kan få en succesoplevelse

På søndag cykler 20 seje cyklister i alderen 10 til 15 år fra Ønskeland til Aalborg med kampbolden, når AaB skal møde Vendsyssel IF på AaB stadion. Ønskeland på Øland har modtaget prisen Hele Nordjyllands Håndsrækning, som er AaB’s velgørende håndsrækning til foreninger og organisationer. For hver AaB-fan, der kommer til efterårskampene på stadion i Aalborg, modtager Ønskeland to kroner.

De penge vil Ønskeland bruge på at kunne sponsorere "Cykeltur for det gode liv" de kommende tre år.

De 20 børn, som cykler til Aalborg med kampbolden har tidligere på året deltaget i cykelturen, hvor de cyklede til København. Målet med cykelturen var at give børnene en succesoplevelse, de kunne bære med sig videre i livet - og cykelturen blev en enorm succes. Alle børnene gennemførte cykelturen og have en fantastisk oplevelse.

- Det er nogle virkelig seje børn, fortæller Camilla Bundgaard, projekt- og frivilligkoordinator fra Ønskeland, med et smil.

Derfor har Ønskeland nu besluttet at støtte ekstra meget op om projektet de næste tre år, hvor man forventer at udvide antallet af deltagere fra 20 til 30, lige som endnu flere har meldt sig under fanerne for at støtte op om projektet, der oprindeligt blev udtænkt og gennemført gennem Folkekirkens Familiestøtte i Jammerbugt Provsti, som nu har givet teten fra sig for at lade andre komme til og hjælpe til at løfte projektet videre.

- Det har været deres ønske, at flere organisationer går sammen om at stå for at løfte projektet, fortæller Camilla Bundgaard fra Ønskeland, som også havde en lille finger med i spillet, da børnene tidligere på året havde træningscamp på Ønskeland inden deres store cykeltur.

Derfor er der heller ingen tvivl hos Ønskeland.

- Det var så flot et projekt og med så stor en succes, at det vil vi gerne være med til at bakke op om, fortæller Camilla Bundgaard.

I den forgangne weekend har alle børnene været på træningscamp på Ønskeland.

- Vi cyklede lige 25 kilometer for at få nogle kilometer i benene efter en lang sommer, hvor man måske ikke har fået cyklet så meget, fortæller Camilla Bundgaard, der godt ved, at 25 kilometer måske kan lyde af meget.

Børnene fra "Cykeltur for det gode liv" cyklede heller ikke 25 kilometer med lethed, da de startede træningen i foråret i år. Men med vilje og et fællesskab, hvor man venter på og drager omsorg for hinanden, og har opbakning fra både forældre og andre voksne frivillige, har det været muligt for alle børnene at træne sig op til at cykle rigtig mange kilometer ad gangen - og det vil også være muligt for andre børn, som har brug for en succesoplevelse, som kan gøre en forskel for dem i deres videre liv.

- Det skal være det enkelte barn, der sætter sætter sig et mål i livet. De skal have lyst til at cykle for at få et godt liv, forklarer Camilla Bundgaard, der er sikker på, at cykelturen kan blive en milepæl i børnene liv.

- Det skal være noget, man kan se tilbage på og tænke, "Når jeg har cyklet til København, så kan jeg også klare det her", fortæller Camilla Bundgaard.

Planen er, at det nye cykelhold starter træningen allerede i februar næste år og at der vil være plads til 30 børn, hvis alt gå som planlagt. Idéen er, at pengene fra AaB skal gå til projektet de kommende tre år, således at ca. 90 børn vil få gavn af støtten fra Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Hvis man gerne vil mødes med børnene og de voksne, der har deltaget i Cykeltur for det gode liv, vil man kunne møde dem foran stadion i Aalborg, hvor de vil stå klar ved hovedindgangen til at tage imod fodboldfansene på søndag for at sige tak, fordi de med deres fremmøde støtter projektet. Børnene og de voksne vil gerne fortælle om deres oplevelser med projektet, hvis man er nysgerrig efter at vide mere.

Ved kampstart er børnene dog inviteret til at opleve kampen af AaB, lige som en af holdets piger er blevet udvalgt til at levere kampbolden, som børnene har cyklet med fra Øland tidligere på eftermiddagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...