Mad: Hos Sport & Kulturcenter Brovst er der fuld fart på mad ud af huset. Bliv ved med at handle lokalt, lyder budskabet

Brovst: Der er mange forretninger og virksomheder der lider under manglende omsætning i denne tid.

Det gælder især hoteller og restaurationer, der har fået påbud om at lukke helt ned for arrangementer. Det er derfor nødvendigt at finde alternative veje, hvis man vil opretholde en omsætning under den corona-krise, som vi ikke helt kender længden på.

I Sport & Kulturcenter Brovst har man haft succes med at lave mad ud af huset.

- Det går forbavsende godt, siger Dennis Christensen, som er køkkenchef i det travle køkken, der normaltvist servicerer centrets festlokaler.

Hans køkken har også været nødt til at finde andre veje.

- Vi har sendt de fleste medarbejdere hjem, så det skal være nemt, siger han og tilføjer at der jo heller ikke er nogen der køber mere end 2-8 kuverter.

Det er især de helt almindeligt hverdagsretter, der går godt.

- Vores speciale har hele tiden været tapas, smørrebrød og stjerneskud, fortæller Dennis Christensen.

- Men nu er der stigende efterspørgsel på almindelige hverdagsretter, som man kan tage med hjem og nyde sammen med familien, siger han.

Roser kunderne for at handle lokalt

Lars Kaldal Simonsen, der er centerleder i Sport & Kulturcenter Brovst, er ret fornøjet med, at man nu kan se, at der handles lokalt.

- Der har til stadighed været et behov for at tage ud og spise i større eller mindre selskaber, både hverdage og weekend, men da Brovstområdet kun har få steder, hvor det kan lade sig gøre, så har mange valgt at køre længere væk. Nu har vi alle sammen virkelig muligheden for at vise hvad vores lokale køkkener kan præstere, siger han.

Når snakken drejes hen på aflysninger, forsvinder smilet på centerlederens læber til gengæld.

- Jeg har løseligt talt sammen, og vi har aflyst arrangementer for op mod 4.000 mennesker, siger han og fortsætter.

- Vi har aflyst 15 større og mindre fester i marts og april og hertil kommer Skovsgaard/Brovst KFUM Ifs Gymnastikopvisning, Pigegardens Bankoshow, Lions Clubs Højrebsfest, og en del kurser og møder.

I øjeblikket er vi ved at finde alternative datoer til de mange konfirmationer, men det ser heldigvis ud til at lykkes, siger han.

- Måske bliver der endda mulighed for at tage en ekstra eller to ind, fordi de nu spredes ud over flere dage.

Budskabet er derfor meget enkelt:

- Jeg håber og ønsker, at alle tænker lokalt og handler lokalt i denne tid, så vores butikker og rigtig gode madsteder også eksisterer på den anden side af corona-krisen, slutter Lars Kaldal Simonsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...