DEBAT: Den kontante tv-vært fra Debatten på DR2 viste sig som en god formidler af emner, der handler om danskernes forhold til Folkekirken

FJERRITSLEV: Den store multisal i Kirkecentret var så godt som fyldt, da tv-værten og debattøren Clement Kjersgaard gæstede Fjerritslev som foredragsholder ved årets fælles sogneaften i kirkefællesskabet FOLK & KIRKE 9690.

Emnet var »Folkekirken på godt og ondt – hvor står Folkekirken i dag?«.

− Jeg kom hjem med mange tanker og refleksioner, fortæller sygeplejerske Violeta Cmiljanic, der var en af de engagerede tilhørere og i øvrigt er medlem af Kollerup-Fjerritslev Menighedsråd.

Kjersgaard tog udgangspunkt i de mange forandringer, der sker rundt omkring i verden – eksempelvis via Donald Trump og Storbritanniens exit fra EU – og slog fast, at der også er store udfordringer for den danske folkekirke. Antallet af kirkegængere falder, og kun 40 procent af medlemmerne vedkender sig troen på Gud.

Samtidig fremhævede Folkekirkens rummelighed og alle de muligheder, der findes for at benytte sig af kirken, om man er troende eller tvivler, og selv om man ikke er dansker.

Kjersgaard mente, at man i Folkekirken ikke er gode til at være uenige, og han efterlyste præster og biskopper, der er tydelige med, hvad de mener, og viser medlemmerne, i hvilken retning Folkekirken skal gå.

En række spørgsmål blev vendt i løbet af aftenen: Hvad gør vi for at få flere kirkegængere? Hvordan skal en god gudstjeneste se ud? Hvorfor er pinligt at sige, at man kommer i kirken om søndagen? Hvorfor taler vi ikke om kristendom?

− Der var god plads til debat, både spørgsmål og Kjergaards svar. Og han var behagelig og slet ikke, som vi kender ham fra tv! bemærker Violeta Cmiljanic med hentydning til den »hårdtslående« vært i tv-programmet Debatten.

− Vi skal alle diskutere disse emner hjemme ved køkkenbordet. Én ting er helt sikker: Jeg vil blive ved med at tale med min familie, venner og kolleger om kristendom, folkekirke, værdier, samt hvad vi står for. Og jeg vil blive ved at fortælle om de søndage, hvor jeg har været til en fantastisk gudstjeneste, som har beriget min dag og mit liv. Eller en god sogneaften som denne i Kirkecentret, fastslår hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...