Som noget helt nyt kan alle, der har lyst til at prøve kræfter med de helsegivende energiøvelser chi gong, få gratis undervisning på stranden ved Slettestrand i sommerhalvåret. Det sker hver onsdag i perioden fra den 24. april til og med den 9. oktober med Lisbeth Skovmand som underviser.

Idéen udspringer af et borgermøde i Hjortdal i 2018. Efterfølgende har den lokale idrætsforening, HUI og underviser i samarbejde med Han Herred Havbåde udviklet konceptet, der bliver støttet økonomisk af Nordea Fonden.

- Det handler om at skabe nye sunde fællesskaber i vores fantastiske natur, hvor turister og lokale kan mødes og få en god oplevelse. Chi gong er oplagt til det formål, fordi øvelserne er så skånsomme og langsomme at alle kan være med uanset alder og fysisk formåen, udtaler Louise Ursell-Smith, som er en af initiativtagerne bag Chi Gong i Slettestrand.

Lisbeth Skovmand har undervist i Chi Gong i 30 år i mange forskellige lande og er klar til den nye udfordring. Lisbeth forsikrer, at det ikke kræver forhåndskendskaber at være med. “Hvis man er nysgerrig og gerne vil vide mere, så er det bedst at møde op og prøve på egen krop hvad chi gong gør af godt. Jeg kender rigtig mange, der ikke vil undvære at praktisere chi gong på jævnlig basis”, siger Lisbeth Skovmand.

Undervisningen sker ved havbådehuset i Slettestrand hver onsdag fra kl. 17 fra 24. april til og med 9. oktober. Hvis vejret ikke egner sig til at være på stranden rykker holdet ind i bådhuset.

- Man skal ikke tilmelde sig træningen, men bare møde op. For at få den bedste oplevelse er det en god idé at medbringe et liggeunderlag, et tæppe og have løstsiddende tøj på, der giver plads til bevægelse, siger Lisbeth Skovmand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...