REKORD: Der er i år 70 børn i alderen 6-14 år på den traditionsrige speedwaycamp i Mou Kær

MOU KÆR: Nordjyllands eneste speedwaycenter nord for Brovst har i den forløbne uge dannet ramme om den traditionsrige sommercamp, der har samlet 70 børn i alderen 6-14 år fra hele Danmark samt Norge, Sverige og Tyskland.

− Det er nærmest rekord antal deltagere, fortæller en glad og stolt Alex Thomsen, der er formand for Brovst Speedway Club. Campen er vigtig for rekrutteringen til såvel klubben som motorsporten i det hele taget og ikke mindst for klubbens økonomi, tilføjer han.

Talentudvikling

Fire af de små kørere er fra lokalområdet, og håbet er, at der blandt disse kan udvikles nye talenter, så klubben med tiden kan genvinde fordums storhedstid. Navne som den 22-dobbelte verdensmester Hans Nielsen og broderen Jens Henry Nielsen er en vigtig del af historien.

Som forbilleder for de unge spirer kan Brovst Speedway Club i dag mønstre brødrene Jonas og Mikkel Brøndum Andersen samt Tobias Thomsen, der alle præsterer i toppen af 1. division i klassen 500 cc. Klubben har sat sig som mål at være tilbage i superligaen i 2020.

Betydelige investeringer

Brovst Speedway Center har de seneste år foretaget betydelige investeringer i ny ryttergård, som stod færdig i marts, samt nye barrierer og air fence (luftpuder) rundt om banen. Desuden er der udlagt ny strømforsyning, og i uge 32 får klubhuset endvidere installeret elevator og dermed handikapvenlig adgang.

De største medspillere i finansieringen heraf har været Jammerbugt Kommune og SE Vækstpulje Nyfors.

− Til næste sæson håber vi at blive klar med nye omklædningsrum, supplerer Alex Thomsen.

Vækst i medlemstallet

Formanden kan i øvrigt glæde sig over et stigende antal medlemmer. Der er i øjeblikket omkring 90 navne på medlemslisten, og potentielle nye medlemmer blandt de yngste kan leje cykler i op til et halvt år for at se, om interessen varer ved.

Alex Thomsen har selv kørt 500 cc fra 18-års alderen og var med til at vinde danmarksturneringen flere år i træk. Han kom efterhånden med i bestyrelsen og har nu været formand i seks år. Alex’ søn Tobias medvirker som en af de fire trænere i speedwaycampen.

Eneste store speedwaycamp i DMU

Årets speedwaycamp, som er den 15. i rækken, er den eneste store af sin slags i regi af Danmarks Motor Union (DMU) og foregår altid i uge 30.

Tilmeldingen begynder lige efter jul, og det har i år resulteret i, at der ugen igennem færdes op mod 200 børn og voksne fra nær og fjern på anlægget i Mou Kær. Ud over forældrene har enkelte af børnene også deres bedsteforældre med, ligesom der er søskende, som ikke selv kører speedway.

En stor del af deltagerfamilierne har slået lejr ved Brovst Speedway Center, mens andre – til dels på grund af de begrænsede pladsforhold − vælger Klim Strand Camping til overnatning, fortæller Alex Thomsen. Han håber, at klubben kan udvide campingområdet til kommende camps.

Træning og leg går hånd i hånd

Vejrmæssigt har speedwaycampen haft de bedst tænkelige forhold, når man lige ser bort fra en noget våd bane på førstedagen mandag. Der har også været masser af tid til leg og sociale aktiviteter i løbet af ugen. Børnene kunne i pauserne tumle i hoppeborge, og torsdag aften bød på fællesspisning med 160 tilmeldte.

Træningen for 50 cc foregår i tre grupper, mens der er en enkelt gruppe for 80 cc. Der er endvidere træning for 500 cc med afvikling af det jyske mesterskab fredag. Lørdag er den store finaledag med træningsløb for alle fire microgrupper og pokaler til samtlige kørere.

Store løb på vej

Ud over sommercampen har Brovst Speedway Club flere store arrangementer på programmet i nær fremtid. Lørdag 10. august køres 1. division i 500 cc om formiddagen, og om eftermiddagen gælder det oldboys i 500 cc, hvor værtsklubben står til at tage danmarksmesterskabet hjem.

I weekenden efter lægger Brovst Speedway Center bane til en stor danmarksturnering med 60 tilmeldte microkørere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...