Corona: Ingen i Brovst er kommet ubemærket gennem krisen, men nye ideer har sikret et vidst salg for nogen - og nu ser byen fremad

Brovst: Der blev tænkt mange dystre tanker i Brovst, da alting lukkede ned på grund af corona

Men nu hvor det lysner, så kan de erhvervsdrivende også begynde at se fremad, og de kan også konstatere, at handlen trods alt fandt andre veje.

- Det har ikke været sjovt, men nu er de fleste af byens forretninger tilbage på fuld tid, og jeg synes jo også, at både kunder og butikker har forsøgt at finde nye veje, fortæller Jens Christian Nielsen, indehaver af Hr. Nielsen og formand for Brovst Handel.

Han kan dog godt bekymre sig for, at blandt andet byens tøjbutikker kan komme til at brænde inde med et stort varelager, som de ikke kan nå at få solgt, inden de nye varer begynder at komme.

- Men omvendt så tror vi på, at sommerhusene nok skal blive fyldt op med danske gæster, der kommer til Brovst for at handle, siger han.

I Brovst Handel er der ikke konkrete planer for sommerens aktiviteter i bybilledet, men Jens Christian Nielsen håber, at butikkerne for eksempel kan holde åbent længere om aftenen.

- For vi vil jo gerne have folk hertil, siger han.

Selv har han holdt åben under hele krisen.

- Jeg valgte at være her, så folk kunne se her er liv, og jeg synes faktisk, det er gået godt, for folk har haft brug for at købe vin og andre ting, nu da caféer og restauranter har holdt lukket.

Han ser fremad, men er heller ikke i tvivl om, at hverdagen har ændret sig for altid.

- Jeg har indkøbt en speciel stander til sprit, for jeg tror, at det er noget, vi må vende os til også i fremtiden, siger han.

Jens Chr. Nielsen har endnu ikke noget overblik over, hvordan det ser ud med at søge hjælpepakker for de enkelte erhvervsdrivende.

- Men jeg har hørt fra flere, at det er både tidskrævende - og i nogle tilfælde kræver hjælp fra en revisor, så nu må vi se, hvad det ender med, siger han.

Hos Herremagasinet har der været lukket, men nu hvor gadevarerne igen er ude, er kunderne begyndt at besøge butikken igen.

- Vi har da mere at lave end vi har haft, fortæller Lene Christensen, der dog stadig er den eneste, der er på arbejde.

Hun sukker lidt:

- Men jeg er nu fortrøstningfuld. Det er jeg.

- Vi satser på, at de danske turister finder hertil, så det alligevel bliver en god sommer.

Mad ud af huset i massevis

Der dufter af mad hos Fru Andersen i Brovst, og det har der gjort under hele corona-krisen.

- Jeg er stolt over borgerne i Brovst og den måde, de har støttet op, siger Jannie Susanne Andersen, der har haft nok at se til.

- Selvfølgelig kan vi sagtens mærke, at det ikke har været det samme, og det kommer også til at kunne ses på regnskabet, men vi har haft rigtigt meget mad ud af huset, fortæller hun.

Det er ikke mindst den ældre generation, der har skulle passe ekstra meget på sig selv, der har brugt muligheden for at få varm mad brugt ud.

Og mange af dem har givet udtryk for, at den mulighed har betydet meget for dem.

- Jeg laver jo god, gammeldaws mad og skræller kartofler i hånden, og så er jeg selv kørt ud til dem, der ikke kunne hente, og det har virkelig været det hele værd at få de reaktioner, siger hun.

Hun ser lyst på fremtiden - selvom hendes anden cafe længere nede af gaden ikke kommer til at lukke op foreløbigt.

- Det kommer ikke til at ske, for jeg kan ikke se, hvordan jeg skal få det til at hænge sammen med kun at være 10, siger hun.

- Men så koncentrerer jeg mig om det her. Jeg har fået en fryser, så jeg kan sælge is til turisterne, så nu kan sommeren komme, smiler hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...