FEST I GADEN: Handelsstrøget Jernbanegade var omdannet til gågade og bød aftenen igennem på underholdning og hyggestemning for små og store

Brovst: Vejret kunne ikke helt bestemme sig, da Brovst Handelsforening og de forskellige medvirkende gjorde Jernbanegade klar til sommerens første Brovst by Night. Så for en sikkerheds skyld blev scenen til aftenens optræden rykket ind under dugen til ølteltet.

Men det holdt tørt, og solen var fremme længe endnu, alt imens den midlertidige gågade fyldtes med besøgende.

Mens børnene fornøjede sig i hoppeborgen nærmest lyskrydset, var der hurtigt kø ud for Hr. Nielsens Specialiteter, hvor Fruen & Kokken serverede en dejlig anretning med slowcooked grisekølle, som kunne nydes i spiseteltet ved siden af. Da festen sluttede kl. 21, var alt udsolgt.

I ølteltet, som dannede indgang til festområdet i gadens nordlige ende, samlede børnefamilierne sig omkring et farverigt show med Ali Babas Karavane, der havde taget turen helt fra ørkenlandet for at imponere de små med eventyr og trylleri. Ali Baba – alias Karsten Højen – er en erfaren tryllekunstner, der stadig har 70-80 arrangementer om året.

Lidt senere åbnede bandet Pure Drunks anført af sangeren Jørgen Bjerregaard for aftenens musikalske program. Han fik opbakning på trommer og keyboard af Anton Kirkeby og Ole Degn, der også medvirkede med korstemmer i et muntert og varieret sammensat program.

Sparekassen Vendsyssel var på gaden med deres store maskot og en lille stab af medarbejdere, der bød på både quiz og en faglig snak. Også den nyetablerede forening Brovst Esport med formand Steffen Fisker var på pletten for at fortælle om en succesrig opstart med Sport & Kulturcenter Brovst som fast base.

I området omkring det nye Jernbanetorv og Bratskov kunne store og små benytte sig af en gratis tur i byens nyanskaffede »Fut«, hvorved Brovst igen er blevet »stationsby« her i 50-året for jernbanens nedlæggelse. Toget kommer ud at køre hver torsdag i juli forbindelse med levendegørelsen på Bratskov.

På programmet var også opvisning ved Han Herred Square- & Linedancere samt Gug Rope Skipping Team, der er kendt fra TV2-showet »Danmark har talent«.

Handelsforeningens hyggelige familiearrangement torsdag aften var som noget nyt optakt til Brovst Byfest, der samme aften bød på fodboldkamp og opløb på 4. etape af Tour de Jammerbugt og fortsatte festlighederne fredag og lørdag.

På vegne af Brovst Handelsforening udtrykker Bo Kjølby Nielsen stor tilfredshed med aftenens forløb, og i hans egen butik, expert/punkt1, melder han om omsætningsrekord som den bedste by night.

Dog var valget af en torsdag et forsøg, som skal overvejes nærmere:

− Vi vil i bestyrelsen evaluere, om fredag er en bedre dag i fremtiden, bekræfter Bo Kjølby Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...