Det er 25 år siden, Brovst Bolighus, Danbo Møbler, slog dørene op første gang - i dag går forretningen strygende med kunder fra hele Nordjylland og helt ned til Aarhus

BROVST: Brovst Bolighus kan inden længe fejre 25 år jubilæum - det er dog langt fra en ældre virksomhed, som ligger i Brovst. Tværtimod er bolighuset en virksomhed i konstant udvikling, som har formået at holde trit med tiden.

At det, der startede som en god idé, er blevet en bragende succes, skyldes ikke mindst de mennesker, der står i front for Brovst Bolighus. Mads Fisker Thorsen og Brian Krabbe Johansen er tilsammen det perfekte makkerpar, der sørger for, at kunderne får lige præcis det, de efterspørger.

Da bolighuset i første omgang tog sine første spæde skridt, var Brian Krabbe Johansen med på sidelinjen. Det var hans far, Flemming Johansen, der havde købt konkursboet efter et møbelhus, som tidligere lå på adressen i Brovst. Trange tider havde betydet, at salget var gået i stå og stedet bugnede med møbler. Men med god købsmandssans og rasende gode tilbud slog Brovst Bolighus igennem med et brag og brød lydmuren for alt, hvad man havde kendt til i lokalområdet.

- Vi valgte at sætte det hele til salg til rigtig gode priser. Det eneste krav var, at folk skulle tage møblerne med sig, når de havde købt dem. Og de væltede ind, husker Brian Krabbe Johansen, oplevede, hvordan folk stod i kø for at få lov til at betale.

- Det endte med, at vi anbefalede folk at sætte sig i de møbler, de gerne ville købe, og så ville vi komme rundt til dem, så hurtigt, vi kunne, fortæller Brian Krabbe Johansen og ler - stort set hele lageret blev ryddet på rekordtid og skabte mulighed for, at man kunne købe nye og lækre møbler ind.

Det var en fantastisk start. Gennem tiden har der op og nedture, men lige nu går det ganske forrygende - også selvom holdningen til at købe møbler har ændret sig, fortæller Mads Fisker Thorsen.

- Før finanskrisen var det sådan, at folk kom ind for at skifte hele deres møblement ud. De købte nyt af det hele og smed det gamle ud. Sådan er det ikke længere. Nu køber man det, man har brug for, og ofte af en kvalitet, der kan holde længe, fortæller Mads Fisker Thorsen, der oplever, at Brovst Bolighus er blevet hele Jammerbugtens bolighus.

Mens mange har fundet det helt perfekte til deres hjem eller sommerhus lige her i butikken, har Mads Fisker Thorsen helt personligt fundet sin egen rigtige hylde her i bolighuset, hvor han for efterhånden en del år siden blev udlært. Kort efter blev han i 2003 tilbudt muligheden for at købe 25 procent af virksomheden, som senere blev til 50 procent i 2008, da Flemming Johansen valgte at trække sig ud som medejer og i stedet overlade virksomheden i gode hænder hos de to unge. Dermed står Brian Krabbe Johansen og Mads Fisker Thorsen i dag med hver deres halvdel af Brovst Bolighus - og det er den perfekte løsning, for hver i sær har de unikke kompetencer, der gør dem til et stålsat makkerpar, der i fællesskab har skabt en strømlinet virksomhed. Mens Brian Krabbe Johansen med sin bankuddannelse tager sig af det økonomiske, håndterer Mads Fisker Thorsen salg og indkøb - og det fungerer perfekt.

I fællesskab med 10 andre møbelbutikker traf de for godt 5 år siden en beslutning om at takke nej til at blive en del af Møblér-kæden. Det betød, at man kom til at stå på egne ben og selv kunne bestemme, hvilke varer, man ville tilbyde kunderne. Samtidig betød det også, at man ikke var tvunget til at købe et stort parti møbler ind med risiko for at strande med noget, som kunderne ikke var vilde med. Beslutningen har med andre ord givet frihed til at agere efter de behov, man har fornemmet hos kunderne. Samtidig er der også kommet et stigende antal købere til på internettet, hvor Brovst Bolighus har en stærk profil med egen webshop. Her kommer kunderne så langt væk fra som blandt andet København, Århus, Skagen og Thisted. Og så er der naturligvis alle andre der imellem fra det nære Brovst til Aalborg og Aggersund.

Succesen er til at tage og føle på.

Brovst Bolighus kunne for ganske få år siden at udvide bolighuset med et gigantisk ekstra udstillingslokale med omkring 1000 kvadratmeter.

- Faktisk er der mange, som ikke ved, hvor store vi er, fortæller Mads Fisker Thorsen, der oplever, at mange bliver forbløffede over de mange valgmuligheder, der gemmer sig lige i hjertet af Brovst med både senge, møbler, lamper i alle afskygninger og masser af alt det, man drømmer om at indrette sit hjem med, som blandt andet puder og pynteting - der er alt, hvad hjertet begærer.

En ting har man dog ikke længere. Muligheden for at købe tæpper er udgået - og så alligevel ikke helt. For i bolighuset har man etableret et tæt samarbejde med den lokale tæppeforhandler, således at bolighuset nu har tæppeprøver liggende, som man kan se på, og bestille, hvis man ikke selv vælger at køre ned til den lokale tæppeforhandler og få et kig, inden man beslutter sig.

- Det er det perfekte samarbejde. Vi hjælper hinanden, fortæller Mads Fisker Thorsen, der er glad for den måde, samarbejdet har styrket begge virksomheder på.

Som det ser ud lige nu, er bolighuset gearet til mindst endnu 25 år. Og for at fejre de 25 år, der er gået, sætter bolighuset alle sejl i anledning af jubilæet, fortæller Mads Fisker Thorsen.

Det betyder blandt andet, at flere tidligere medarbejdere bliver hentet ind særligt til dagen, så borgerne i Brovst og omegn og resten af Jammerbugten kan hilse på alle nogle af de kendte ansigter, man har handlet med gennem årene - også Flemming Johansen, som mange nok kan huske som manden, der sørgede for at levere møblerne til de mange hjem, der gennem tiden har købt møbler hos Brovst Bolighus.

- Det bliver en rigtig god dag, smiler Mads Fisker Thorsen, der glæder sig til at kunne byde kunderne velkommen på en fantastisk dag med gode tilbud og masser af nostalgi.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...