Brovst Rideklub har fået ny bund i ridehallen - det betyder, at man slipper for støv og får en bedre bane at ride på

BROVST: Heste og ryttere i Brovst Rideklub kan glæde sig over, at de nu har fået et meget bedre miljø i klubbens ridehal. En ti år gammel bund er blevet skiftet ud - det kostede 150.000 kroner, som Jammerbugt Kommune er hostet op med, og det gør en stor forskel, melder klubbens formand, Katrine Thurøe Riis.

- Det er halvt sand og halvt organisk materiale, typisk flis, og så skal man fylde på løbende. På et tidspunkt kommer der så meget materiale derind og sandpartiklerne bliver slidte og kornstørrelsen bliver lille, og så generer det rigtigt meget med støvproblemer. Problemet har været, at den støver rigtigt meget, og vi kan næsten ikke vande, for et halvt døgn efter støver det igen. Hestene hoster, og vi kan ikke selv være i det, beretter hun.

Men det er altså slut nu, for nu har ridehallen fået en helt ny bund, hvor det gamle er blevet kørt ud, og bunden er bygget op påny blandt andet med noget særligt ridebanesand blandet med flis.

- Så får man en bund, der kan absorbere fugt, være affjedrende og som ikke bliver glat, opsummerer Katrine Thurøe Riis.

Og det betyder noget i dagligdagen for rytterne i klubben, fortæller formanden, der peger på, at støvet kunne ses i tøj og udstyr og næppe var sundt at indånde, når man går i det mange timer om ugen, ligesom der også blev brugt store mængder af vand til at holde støvet nede.

- Vi er meget glade for den nye bund, og vi glæder os til at bruge den, siger hun.

Brovst Rideklub holder til på et privat hestesportscenter, som har bestilt en ridebaneharve, så man kan passe godt på den nye bane.

Rideklubben har også elevryttere, og de fleste af medlemmerne er fra fem til 15 år gamle, men der er også voksne ryttere i klubben.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...