SOMMERKURSUS: Vester Thorup Højskole samlede for tredje gang deltagere fra hele landet i en uge

VESTER THORUP: I den forløbne uge har skolebygningerne på Thorup Strandvej 14 dannet ramme om et sommerkursus med deltagere både fra lokalområdet og så langt væk som fra Holbæk på Sjælland.

Det er tredje gang, der er afviklet sommerkursus på Vester Thorup Højskole, og forstander Anni Pedersen glæder sig over, at der var flere gengangere blandt kursisterne:

- Det betyder rigtigt meget, at folk har lyst til at blive ved med at komme til vores kurser, siger hun.

Dette års kursus havde titlen »Hvor smiler fager den danske kyst – og det skulle den gerne blive ved med«, og mange af programpunkterne gav således kursisterne forskellige perspektiver på emner inden for bæredygtighed og naturbevarelse.

Deltagerne var også med til første aften i »Sange ved havet« i Slettestrand, hvor det var Anders Moltsen og Gitte Nielsen fra højskolens bestyrelse, der spillede klaver og sang for. Forinden havde højskolens kursister øvet sig på Johannes V. Jensens smukke sang »Midsommerteltet«, som blev delt ud og sunget af de omkring 150 fremmødte til fællessangen ved Havbådehuset.

Næste korte kursus på Vester Thorup Højskole er et sykursus 13.-14. juli, hvor deltagerne får mulighed for at arbejde på deres egne projekter og få hjælp af en erfaren underviser. Sykurset er for alle, der har lyst til at lære at reparere tøj eller sy et stykke tøj eller stof om til noget andet, oplyser Anni Pedersen.

- Vil man hellere arbejde med sin stemme, er der en gospelworkshop den sidste weekend i august med korleder Ole Jørgensen og pianist Kristian Enevoldsen, tilføjer forstanderen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...