Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel deltager netop nu i VM for kokke, Bocuse d’Or.

Han har gennem de seneste mange måneder trænet indædt for at have alle rutiner indarbejdet til perfektion med sin makker, Christian Wellendorf. Sammen skal de op som hold nummer 12 den første dag. De er med andre ord det sidste hold der skal servere mad for dommerne. De øvrige lande der skal dystre den første dag er Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Canada, Chile, Finland, Ungarn, Island og værtslandet Frankrig.

Det lyder som en benhård dag, hvor der skal knokles for sej - men Kenneth Toft-Hansen er allerede en vinder. Louise og Kenneth Toft-Hansen blev i den forgangne uge forældre til en velskabt lille dreng, hvilket var med til at toppe presset op til det prestigefyldte VM-konkurrence.

- Der har været meget at holde styr på med både baby, badehotel og Bocuse d’Or, siger Kennet Toft-Hansen, der - trods de mange forstyrrende detaljer - tager det ganske roligt.

- Jeg er ret godt til at koncentrere mig, så det skal nok gå, fortæller Kenneth Toft-Hansen, der ikke har tænkt sig at lade chancen for en podieplads - og allerhelst guld - glide sig af hænde.

Og med den lille dreng vel ankommet er der mange tanker, som er godt på plads.

- Det ville være værre, hvis han ikke var kommet ud endnu, siger Kenneth Toft-Hansen, der tager til Frankrig alene med de danske kokkelandshold - Louise Toft-Hansen bliver hjemme med deres nyfødte søn.

Og det er der en særdeles god grund til. Bocuse d’Or er et helvede af infernalsk larm, som kan skræmme livet af hvem som helst. Men Kenneth Toft-Hansen er klar til udfordringen, og med sig har han det bedste team.

Under konkurrencen skal han levere sit bedste, blandt andet en tallerkenret, som skal være en grøntsags-chartreuse med skaldyr, mens hovedretten skal indeholde kød fra fransk kalvekam. Hver deltager har 5 timer og 35 minutter til at lave retterne klar. Tallerkenretten skal stå klar efter 5 timer og efterfølgende har de så 35 minutter til at lave fadet klar.

Ved europamesterskaberne i Torino, hvor det danske team med Kenneth Toft-Hansen som kandidat vandt bronze, blev hans assistent Christian Wellendorf vinder af specialprisen for bedste commis/assistent. Præmien bliver tildelt den commis, som klarer sig bedst i forhold til regler om blandt andet samarbejde, selvstændighed og ordenssans.

På grund af forvirring ved præmieoverrækkelsen modtog Christian ikke det velfortjente trofæ og hæderen ved arrangementet i Torino, men det lyder fra kok Jens Peter Kolbeck, som var en af de to dommere, der udpeger den bedste commis, at der ikke var nogen tvivl om, at Christian gjorde det bedst ved konkurrencen.

Det danske hold er med andre ord stærkt, har vinden i ryggen og alle kort på hånden - og nu en ekstra fan til at heppe derhjemme.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...