Den tidligere generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp forholder sig til nutidens store og afgørende emne

THISTED: Mandag aften 20. januar inviterer Thisted Frie Oplysningsforbund (TFO) i samarbejde med Folkeuniversitetet til foredrag på VUC på Munkevej i Thisted med Andreas Kamm, som 1998-2017 var generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, og som i øvrigt er cand.mag. i historie og nordisk litteratur.

Der bliver lejlighed til både at blive oplyst om og diskutere, hvad der er på spil i forbindelse med de store flygtningestrømme, som har skabt frygt - for nu ikke at sige panik - i hele Europa, siger Johannes Iversen fra TFO.

- Andreas Kamm har været en rød klud især for det borgerlige Danmark, som har været provokeret af, at han så klart og entydigt har stået på vores forpligtelser over for flygtninge. Selv opfatter han sit standpunkt for særdeles balanceret, bl.a. er han på det rene med, at der er grænser for, hvor mange flygtninge vi kan modtage, siger Johannes Iversen.

Men det bekymrer ham imidlertid meget, at ”beskyttelsen mod flygtninge er blevet vigtigere end beskyttelsen af flygtninge”, som han siger i sin bog fra 2017, ”Den store udfordring.”

Mere konkret vil Andreas Kamm i sit foredrag komme ind på sine erfaringer fra flygtningelejre i Mellemøsten, i de såkaldte nærområder, og forsøge at tegne et billede af flygtningesituationen i fremtiden.

I anden del af foredraget stiller han spørgsmålet: ”Hvad gør flygtningesituationen ved os og vores demokrati? Hvad skal vi frygte mest: flygtningekrisen eller vores reaktion på den?”

Nærmere oplysninger på hjemmesiden: www.tfoinfo.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...