Amalie Dollerup var det helt store trækplaster til det sidste event i forbindelse med Rønnes Hotels 40 års jubilæum

Amalie Dollerup trak ikke mindre end ca. 200 lyttere, da hun fredag aften, som sidste led i en række jubilæumsevents i forbindelse med Rønnes Hotel’s 40 års jubilæum, gæstede Slettestrand med sit foredrag.

Det var et medrivende foredrag, der levende og hjertevarmt, skildrede hendes barndomsår, ungdomsår og nu sit voksenliv som skuespiller.

Den kun 32-årige kendte skuespiller blev mødt med en længsel fra publikum efter den succesrige TV 2-serie "Badehotellets" sjette sæson.

Amalie Dollerup, der spiller overklassefamilien Grosserer Madsens ældste datter, Amanda, er en af de heldige, der ved, hvad der sker, seks år senere i serien, som danskerne har siddet klæbet til skærmen for at følge med i.

Den unge skuespiller kunne dog denne aften ikke løfte sløret for indholdet af de nye afsnit, men hun lovede, at det bliver "så spændende". Hun forklarede, at det er så spændende, at hun bruger sine pauser i prøverne på Cirkusreyen, som hun deltager i nu, til at læse manuskriptet, så hun er forberedt på, hvad der sker for hende og vennerne i næste sæson.

Amalie Dollerup lægger ikke skjul på, at hun kæmpede for at få rollen i "Badehotellet" og at det betød rigtigt meget for hende.

- Jeg syntes, at serien lød som - og bar præg af - Downton Abbey og stilen var lige noget for mig, teatralsk og historisk, siger Amalie Dollerup.

- Men der gik en hel måned, inden Jette Thermann, der i 2013 var hovedcaster i Nordisk Film i Valby til rollerne i Badehotellet, kontaktede hende og det var egentlig rollen som Fie, hun var til castet til.

- Casterne mente, at jeg kunne tale jysk, men det kunne jeg ikke, og det gik langt fra godt med jyderollerne, selvom jeg virkelig prøvede at være professionel, fortæller Amalie Dollerup.

Det var rollen som Amanda, Amalie Dollerup blev ved med at gå efter, da det netop var rollen som Grosserer Madsens teenagedatter, hun så sig selv i. Efter flere forsøg fik hun endelig lov at give sit bud på hendes talent for denne rolle.

- Jeg blev holdt på pinebænken i 14 dage. Jeg husker tydeligt, at jeg var i Rom og stod udenfor Vatikanet, da jeg blev ringet op af filmselskabet, fortæller Amalie Dollerup.

- Det var meget absurd, at jeg fik rollen, det var så kæmpestort for mig. Jeg troede på rollen og jeg havde ikke stået her foran jer i aften på Rønnes Hotel, hvis jeg ikke var gået så målrettet efter det, fortæller Amalie Dollerup.

Serien blev sendt første gang den 30. december 2013 og voksede på trods af halvdårlige anmeldelser til at blive en af de mest sete serier i TV2s historie, da tredje sæson nåede op på 1,6 millioner seere.

Amalie Dollerup var kun seks år gammel, da hun første gang stod på scenen på Eventyrteatret på Amager. Det blev bogstaveligt talt til hendes andet hjem.

Hun fik spillefilmdebut i helaftensformat som niårig, hvor hun spillede den lille Lise Nørgaard, der ikke er så let at tæmme i Peter Schrøders publikumssucces "Kun En Pige". Men det var som Lars Boms datter, Sille, i Eddie Thomas Petersens "Strisser på Samsø", hun for alvor viste sit talent i en rigt nuanceret, træfsikker præstation, især stærk i seriens sidste del, hvor hun, underfundig og alligevel udsat, var på randen til at blive voksen.

Amalie Dollerup har bevæget sig fra barndommen ind i teenageårene for øjnene af sine tilskuere og seere, og for hver præstation gjort det tydeligere, at hun er mere end en døgnflue. En begyndende voksen erkendelse giver hendes åbne, bløde barneansigt karakter, og med sin blanding af sårbar troskyldighed og tidlig modenhed minder hun om en ung stor stjerne.

Amalie Dollerup havde svært ved at finde venner, fordi hun hele tiden blev sammenlignet med sine roller, og hun havde hårdt brug for lidt afstand til pressen efter serien "Strisser på Samsø". Det fik hun, da hun skiftede skole, og med sine forældre flyttede til Indre København. Hun kom på Sct. Annæ gymnasium, hvor hun fandt sine allerbedste venner, venner for livet, venner der fik hende til at føle sig tryg i deres selskab.

Da Amalie gik i 3. g. kom hun tilbage til teatret i et nyt svensk teaterstykke, hvor bl.a. en stærk karakter som Solbjørg Højfeldt medvirkede. Det gav Amalie blod på tanden til at lære skuespil-håndværket rigtigt, så hun søgte ind på de Kgl. Teater, og kom ind første gang. De troede på hende, og hun fik en kæmpe cadeau for dét hun kunne.

Efter teaterskolen flyttede Amalie Dollerup til Århus, sin mors hjemby, og her mødte hun sin personlige lykke, Andreas Jebro. Parret flyttede sammen til Aalborg i 2010 og boede der indtil de blev gift for et års tid siden. Parret er flyttet tilbage til København, så der er lang vej hertil Nordjylland, når der er optagelser til de nye afsnit i Badehotellet, som vises på TV næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...