Malermester Alex Thomsen er frivillig brandmand og så Svinkløv Badehotel brænde ned til grunden. Nu er han med til at puste liv i badehotellet

SVINKLØV: Alex Thomsen er malermester, speedwaymand til fingerspidserne og en ildsjæl, der har et nærmest uendeligt lager af energi at brænde af. Nu runder han et skarpt hjørne, for 1. marts kan han fejre 10 års jubilæum som malermester - og det vel at mærke mens hans virksomhed, Brovst Malerfirma, er i fuld gang med at give Svinkløv Badehotel de helt rigtige nuancer som prikken over i’et på oplevelsen for de mange gæster, der de kommende år vil strømme til det genskabte badehotel.

Svinkløv Badehotel skyder op fra sandet mellem klitterne. Udefra ser badehotellet næsten færdigt ud, med sin smukke, karakteristiske, grå farve. Alex Thomsen betragter bygningen.

Han har selv svunget malerpenslen, da bygningen skulle males udvendigt - og det var hårdt arbejde, lyder fortællingen. Til gengæld har han folk til at male indenfor på badehotellet, da arbejdet som malermester kræver hans tilstedeværelse. Men han havde gerne været her, hvis der havde været flere timer i døgnet.

For selvom det har været hårdt arbejde at give bygningen det helt rigtige farvestrøg, så har arbejdet med at sætte farve på Svinkløv Badehotel føltes så let som en leg for Alex Thomsen - historien rummer nemlig langt mere end blot en mand med en malerpensel. Det er også historien om en frivillig brandmand, der en septemberaften i 2016 blev kaldt ud til en brand i Svinkløv.

Alex Thomsen arbejder som frivillig brandmand i Jammerbugt Kommune og den 25. september 2016 vil for altid stå skarpt i hans erindring. Det var den aften, hvor han og de andre brandmænd ankom til et Svinkløv Badehotel, der var hvirvlet ind i et brølende ildhav.

- Der var ikke noget, vi kunne gøre, fortæller Alex Thomsen med et suk - magtesløsheden, brandmændene følte overfor de voldsomme flammer, var ubeskrivelig. Selvom de gjorde deres bedste, var al slukningsarbejde forgæves.

Natten til 26. september så Alex Thomsen og hans kolleger Svinkløv Badehotel brænde ned til grunden og stå tilbage som en forkullet skal af det, der var engang.

Derfor har det også været en unik mulighed for malermesteren at være med til at genopbygge badehotellet og sikre, at malearbejdet er helt perfekt.

For selvom Svinkløv Badehotel er helt fantastisk, så er tanken om at være med til at genopbygge det, Alex Thomsen måtte se brænde ned, med til at give ham en ganske særlig stolthed i stemmen og få hjertet til at slå et ekstra slag.

Det er ikke kun maling og træ, men hjerteblod og viljen til at give liv - og frem for alt give noget tilbage igen. Redde det, der i første omgang ikke kunne reddes.

Alex Thomsen smiler, mens han betragter det fantastiske byggeri. Penselstrøgene, som skal være synlige for at give det rigtige look, frem for det glatte udtryk, som ellers er populært.

- De vil gerne have det til at se autentisk ud, fortæller Alex Thomsen, der har været den helt rigtige mand til opgaven - der er tjek på alle detaljerne.

Til opgaven har han hyret ekstra folk ind og ansat flere lærlinge for at kunne følge med og samtidig sikre, at der bliver uddannet endnu flere unge malere - malere, der kan sige, at de var med til at skabe det nye Svinkløv Badehotel, der er godt på vej til at blive alt det, folk drømmer om og håber på.

Det bliver ganske vist aldrig helt som før - men måske bliver det bedre end nogensinde.

Svinkløv Badehotel vil efter alt at dømme stå færdigt i maj og for malermester Alex Thomsen betyder det, at der er en dato på, hvornår de sidste penselstrøg skal være taget. Det ligger et vist pres på skuldrene, men han er mand for at bære det ansvar - Svinkløv Badehotel vil stå færdigt og helt perfekt, garanterer Alex Thomsen med et glimt i øjet.

Den majdag bliver en fantastisk dag for malermesteren, der kan levere en pragtpræstation på sit håndværk og samtidig fejre 10 års jubilæum - og ikke mindst for den frivillige brand i ham, der var i stand til at være med til at genskabe det, der forsvandt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...